Σε δίκη με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών παραπέμφθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο έξι από τους δωδεκαθεϊστές που χθες το απόγευμα, πραγματοποίησαν έντονη διαμαρτυρία με κατάληψη ακόμα και των γραμμών του τρένου του ΗΣΑΠ στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς στο Μοναστηράκι.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης ομάδα δωδεκαθεϊστών εμπόδισε την πραγματοποίηση εργασιών του ΗΣΑΠ καθώς θεώρησε ότι καλύπτετε ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της περιοχής αυτό του βωμού των 12 Ολύμπιων θεών.

Αφορμή για την κινητοποίησή στάθηκε η απόφαση για προσωρινή κατάχωση του ναού.

Οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι καταστρέφεται και χάνεται ένα σημαντικό μνημείο της περιοχής και ζητούν την διακοπή των εργασιών έως ότου βρεθεί μια ιδανική λύση που θα εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές.

Άξιο αναφοράς είναι πως πριν από λίγες μέρες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβουλίο ( ΚΑΣ) είχε επιτρέψει με απόφαση του την προσωρινή κατάχωση του μνημείου καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο ΗΣΑΠ θα κοβόταν στα δύο για άγνωστο χρονικό διάστημα και με συνέπειες στην καθημερινή μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών.

Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν θα είναι μόνιμη αλλά θα εξεταστεί η πιθανότητα μελλοντικής υπογειοποίησης των γραμμών ή εναέριας γεφυρωτής κατασκευής.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook