Η φωτογραφία αυτή, με τα χαρτονομίσματα μέσα σε ένα κάδο πλυντηρίου, πρόδωσε μια συμμορία που εξαπατούσε τον κόσμο με ψεύτικες ιστοσελίδες για δήθεν ραντεβού και είχε βγάλει εκατομμύρια σε βάρος των ενδιαφερομένων.

Ο θρασύς Daniel Marks, επικεφαλής της συμμορίας, είχε βάλει και λεζάντα στη φωτογραφία: «(Ξε)πλένοντας μετρητά… ξανά!» είχε γράψει. Αλλά η αλαζονεία του τον έκαψε καθώς η φωτογραφία βρέθηκε στον υπολογιστή του και οδήγησε στην αποκάλυψη της απάτης ύψους 5,7 εκατομμυρίων λιρών- ή 6,6 εκατομμυρίων ευρώ- με ραντεβού-φαντάσματα.

Ο 46χρονος μαζί με άλλους επτά είχαν στήσει ιστοσελίδες όπως οι Beautiful Adults, European Escorts και AdoraBelles, δελεάζοντας τους χρήστες με την υπόσχεση 600λιρών τη μέρα για να βγουν ραντεβού μη σεξουαλικού περιεχομένου.

Τα θύματά τους έπρεπε να δώσουν προκαταβολή 300 λιρών και στη συνέχεια ανακάλυπταν πως οι ιστοσελίδες ήταν ψεύτικες και τα ραντεβού δεν κανονίζονταν ποτέ.

Ο Marks- από το Nottinghsamshire- «ξέπλενε» τα χρήματα από την απάτη με μια εταιρεία-βιτρίνα και τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών τον Αύγουστο του 2012 με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο 66χρονος Antoni Muldoon που καταδικάστηκε το Σεπτέμβριο του 2012. Τον επόμενο μήνα κρίθηκε ένοχος για ξέπλυμα χρήματος ο 65χρονος Jeffrey Owen.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης βασίστηκε σε τριετή έρευνα έπειτα από καταγγελίες των θυμάτων των απατεώνων.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook