Το γνωστό δίδυμο των απατεώνων που δρα μήνες τώρα στην περιοχή των Τρικάλων και την ευρύτερη Θεσσαλία εξαπατώντας ανυποψίαστους ηλικιωμένους, έκανε και πάλι την εμφάνισή του. Οι δράστες ήταν τόσο καλά ενημερωμένοι για την οικογενειακή κατάσταση της γερόντισσας που έβαλαν στο στόχαστρό τους, ώστε δεν αρκέστηκαν στα χρήματα που τους έδωσε αλλά την πήγαν να κάνει και ανάληψη από την τράπεζα για να… συμπληρώσει το ποσό!


Οι δύο απατεώνες εμφανίστηκαν σε μια 85χρονη γυναίκα που κατοικεί μόνη στα Τρίκαλα και ισχυρίστηκαν ότι είναι εκπρόσωποι εταιρείας, από την οποία ο ανιψιός της που κατοικεί στην Αθήνα είχε δήθεν αγοράσει έναν υπολογιστή και οφείλει το αντίτιμό του! Η άτυχη γριούλα σκέφτηκε να ζητήσει να επικοινωνήσει μαζί του και οι αδίστακτοι απατεώνες της έδωσαν να μιλήσει στο κινητό τους με έναν συνεργάτη τους ο οποίος παρίστανε ότι είναι ο ανιψιός της!


Όπως αποδείχθηκε, όχι μόνο γνώριζαν το όνομα της γυναίκας και του ανιψιού της, αλλά και το ότι εκείνος είχε ένα σπίτι το οποίο ο συνεργός τους ισχυρίστηκε ότι κινδύνευε με… κατάσχεση αν η 74χρονη δεν πλήρωνε το ποσό της αγοράς! Πεπεισμένη ότι όλα αυτά ήταν αλήθεια, η άτυχη γυναίκα έδωσε στους απατεώνες 500 ευρώ που είχε πάνω της. Όμως, εκείνοι της είπαν ότι δεν ήταν αρκετά και την έπεισαν να την μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους στην τράπεζα για να «σηκώσει» άλλα 300 ευρώ που είχε στον λογαριασμό της! Όταν πήραν και αυτά, εξαφανίστηκαν αφήνοντας σύξυλη την γερόντισσα, που μόνο τότε κατάλαβε ότι είχε πέσει σε παγίδα!

protothema.gr