Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου, στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών προγραμματισμένη ημερίδα με αντικείμενο την παρουσίαση σε Έλληνες επιχειρηματίες των επενδυτικών και επιχειρηματικών ευκαιριών στην Κένυα.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 1ης Ελληνικής Πολυκλαδικής Επενδυτικής και Επιχειρηματικής Αποστολή στην Κένυα που θα πραγματοποιηθεί από 14-19 Σεπτεμβρίου 2013 στο Ναϊρόμπι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.

Στο κατάμεστο από στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου αμφιθέατρο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κος Α. Σκορδάς άνοιξε την ημερίδα μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν και γίνονται με σκοπό την προώθηση της εξαγωγικής δραστηριότητας και την διαμόρφωση ενός πιο ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την υποστήριξη που προτίθεται να προσφέρει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας σε Έλληνες που θα θελήσουν να αναπτύξουν επιχειρηματικές σχέσεις με την Κένυα. Απόδειξη του τελευταίου είναι και η δική του συμμετοχή στην αποστολή του Σεπτεμβρίου.

Την ημερίδα χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιώτης Μίχαλος, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, η Πρέσβης της Κένυας στη Ρώμη, κα Ζοζεφίν Γκάιντα και η Επίτιμος Πρόξενος της Κένυας στην Ελλάδα, κα Βίκυ Πανταζοπούλου. Στο πάνελ της ημερίδας συμμετείχε και ο Ελευθέριος Κουβαριτάκης, Πρέσβης της Ελλάδας στην Κένυα.

Η πρόεδρος της Κενυάτικης Αρχής Επενδύσεων “KenInvest”, κα Άν Γουανγκάρι Κιρίμα Μουτσόκι, σε μια παρουσίαση πολυμέσων, ανέπτυξε τις δυνατότητες που προσφέρει η αγορά της Κένυας που ανοίγονται για τους Έλληνες επενδυτές και επιχειρηματίες όχι μόνο στην Κένυα, αλλά και σε όλη την Ανατολική Αφρική, της οποίας η Κένυα αποτελεί οικονομικό κόμβο. Να σημειωθεί ότι η Κένυα μόνο διαθέτει μια αγορά της τάξης των 40.000.000 κατοίκων ενώ η αγορά της ευρύτερης περιοχής ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια.

Μετά από τις ενδιαφέρουσες διευκρινιστικές ερωτήσεις που απηύθυναν Έλληνες επιχειρηματίες στους εκπροσώπους της Κένυας, η ημερίδα έκλεισε με μια ανοικτή πρόσκληση για το επιχειρηματικό ραντεβού στο Ναϊρόμπι, στις 14-19 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook