Λίγες εβδομάδες μετά τη σταδιακή έναρξη της κατάρτισης των ωφελουμένων του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιείται η δεύτερη κατά σειρά ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος, το οποίο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ».

Θέμα της εκδήλωσης είναι: «ΤΟΠΣΑ Δήμου Ηρακλείου: Η προετοιμασία 100 ατόμων για ένταξη στην αγορά εργασίας. Κατάρτιση και επιμόρφωση με προοπτικές» και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013, από τις 5μμ έως τις 8μμ, στην αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κυρία Κλειώ Ανδρουλάκη από το ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ θα μιλήσει για τη Συμβουλευτική και το ρόλο της στην επαγγελματική αποκατάσταση των ωφελουμένων, ενώ η κυρία Μαρία Λουκαδάκη από το Δήμο Ηρακλείου θ’ αναπτύξει το θέμα «Οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις ως επαγγελματική διέξοδος για ανέργους με στόχο».

Στη συνέχεια ο κ. Νίκος Τζανάκης από την Αλληλεγγύη Κρήτης θα μιλήσει με θέμα «Προτεινόμενοι Τομείς Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Εναλλακτικό μοντέλο οικονομίας».

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η συμβουλευτική των 100 ανέργων που θα ωφεληθούν μέσω του προγράμματος, ενώ έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση για δύο από τα τέσσερα προγράμματα επιμόρφωσης.

Συγκεκριμένα, καταρτίστηκαν οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων «Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας στην Κοινωνική Οικονομία» (α’ τμήμα) και «Τυποποίηση και Επεξεργασία Τοπικών Προϊόντων». Σύντομα θα ξεκινήσει η κατάρτιση για το β’ τμήμα της Κοινωνικής Οικονομίας και για εκείνο του προγράμματος των Στελεχών Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤΟΠΣΑ) της κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση», του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

17.00-17.30: Προσέλευση – Εγγραφές

17.30-17.45: Θ’ απευθύνουν χαιρετισμό η αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη και ο διευθυντής του ΚΕΚ Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μιχάλης Καθαράκης

17.45-18.00: «Η Συμβουλευτική και ο ρόλος της στην επαγγελματική αποκατάσταση των ωφελουμένων»
Εισηγήτρια: Κλειώ Ανδρουλάκη, ΚΕΚ Ανάπτυξη Κρήτης.

18.00- 18.30: Οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις ως επαγγελματική διέξοδος για ανέργους με στόχο.
Εισηγήτρια: Μαρία Λουκαδάκη, Δήμος Ηρακλείου

18.30-19.00: Διάλειμμα

19.00-19.45: «Προτεινόμενοι Τομείς Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Εναλλακτικό μοντέλο οικονομίας»
Εισηγητής: Νίκος Τζανάκης, Αλληλεγγύη Κρήτης.

19.45-20.00 Ερωτήσεις – Συζήτηση

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Μανόλης Πουλιανάκης από την Αλληλεγγύη Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook