Τσακωτός έγινε ένας Σύρος, το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου από άνδρες της ασφάλειας του Λιμεναρχείου, όταν παρέλαβε δέμα από τα ασυνόδευτα του πλοίου.

Οι αρχές αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν και έπιασαν τον άνδρα την ώρα που παραλάμβανε το πακέτο, το οποίο περιείχε πλαστά έγγραφα για να φύγει από τη χώρα.

Συγκεκριμένα μέσα στο δέμα υπήρχαν 4 πλαστές ταυτότητες και ένα επίσης πλαστό διαβατήριο, για μέλη της οικογένειας του.

Με αυτά η οικογένεια του Σύρου, θα έφευγε από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το προηγούμενο διάστημα, ο ίδιος άνδρας πήγε στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσει από κοντά μέλη του κυκλώματος που εκδίδουν πλαστές ταυτότητες και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Εκεί καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο, παρήγγειλε τις ταυτότητες και το διαβατήριο.

Η ανακοίνωση των αρχών αναφέρει:

\”Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Ηρακλείου, από προσωπικό της Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, 29χρονος αλλοδαπός, διότι σε γενόμενο έλεγχο που του έγινε κατά την παραλαβή ασυνόδευτου δέματος από την αποθήκη αποσκευών Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός DVD σε πλαστική θήκη, στην οποία επιμελώς κρυμμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (04) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Τα ανωτέρω πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στάλθηκαν από έτερο αλλοδαπό αγνώστων λοιπών στοιχείων στον 29χρονο έναντι του ποσού των πεντακοσίων (500,00€) ευρώ.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.\”

flashnews. gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook