Την Κυριακή 25 Αυγούστου διεξάγεται για πρώτη φορά Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου 21.1 χλμ στην Ιεράπετρα Λασιθίου τη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης. Διοργανωτής είναι ο Δήμος και η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας.

Ο αγώνας εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων ΚΥΡΒΕΙΑ 2013. Η διαδρομή διατρέχει τον κατάφυτο με ελιές κάμπο της Ιεράπετρας από περιφερειακούς δρόμους και περνά μέσα απ τα κοντινά χωριά (Βαïνιά, Κάτω χωριό, Πάνω χωριό, Επισκοπή, Κεντρί).

Σκοπός και στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και η συμπόρευση του αθλητισμού και του πολιτισμού, δύο απαραιτήτων θεμελιωδών αξιών που έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε ο τόπος μας.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν άνδρες και γυναίκες, που την ημέρα του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους . Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ο αθλητής με την υποβολή της δήλωσης δηλώνει ότι γνωρίζει για την πιθανότητα τραυματισμού του, βλάβης της υγείας του ή ακόμα και θανάτου του, ως απόρροια της συμμετοχής του στον αγώνα καθώς επίσης και ότι η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και σε τέτοιο βαθμό, που να του επιτρέπει να λάβει μέρος.

Με την αίτησή του ο αθλητής αποδέχεται πλήρως τους παραπάνω κινδύνους και καταστάσεις.

Διαδικασία εγγραφής - υποβολή αιτήσεων

Η διαδικασία συμμετοχής και υποβολής των αιτήσεων θα γίνετε ως εξής :

1. Ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ιεράπετρας ierapetra.gr συμπληρώνοντας την αίτηση.

2. Με fax στο 2842025922 (αφού κατεβάσετε και συμπληρώσετε και αποστείλετε την αίτηση συμμετοχής).

3. Τηλεφωνικά στα τηλ. 2842340326-7 και 6973032299 (Νίκος Φερετζάκης)

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων θα είναι έως και τις 23 Αυγούστου 2013 .

Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν την "Αίτηση Συμμετοχής" (το έντυπο - αίτηση ατομικής συμμετοχής για εκτύπωση), η οποία περιλαμβάνει τα προσωπικά στοιχεία του αθλητή, καθώς και αν προτίθενται να κάνουν χρήση του λεωφορείου που θα ναυλωθεί ειδικά για τον αγώνα από και προς το Ηράκλειο.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα λάβει e-mail όπου θα επιβεβαιώνεται η εγγραφή του στον αγώνα.

Εγγραφές και υποβολή αιτήσεων συμμετοχής λίγο πριν τον αγώνα θα παραλαμβάνονται μόνο για ειδικές περιπτώσεις.

Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες για τον αγώνα στην ιστοσελίδα του Δήμου (εδώ).