Υλικά

• 1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μικρές μερίδες
• 300 γρ. γλυστρίδα
• 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
• 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
• 180 ml. λευκό ξηρό κρασί
• 100 ml. ελαιόλαδο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τη γλυστρίδα, αφήνοντας τα δροσερά φύλλα και κοτσάνια.

Σε πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά απ’όλες τις πλευρές. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το σκόρδο συνεχίζοντας το τσιγάρισμα για 2 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ απ’το κρασί ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το ανάλογο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου με σκεπασμένη κατσαρόλα.

10’ πρίν το τελείωμα προσθέτουμε τη γλυστρίδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.