Συνάντηση με το Δ.Σ. της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, 13 Αυγούστου, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και πιο συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Σ. Καρακούδη τον Αντιπρόεδρο, κ. Γ. Μακρογιαννάκη, το Γ.Γ. κ. Π. Ζερβάκη, τον Ταμία κ. Γ. Μαραβελάκη και τα μέλη κ. Α. Παραδεισάνο και την κα Σ. Παυλίδη με θέμα την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Τα στελέχη της Ένωσης είχαν μια μακρά συζήτηση με τον κ. Λ. Αυγενάκη, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου που αφορά στην «Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις» οι οποίοι εξέφρασαν τις παρατηρήσεις τους, ενώ υπέβαλλαν συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να βελτιωθεί το έργο και η αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας «με απώτερο σκοπό», όπως τόνισαν, «την εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών του νησιού μας».

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εξέφρασαν την αγωνία τους σχετικά με το σχέδιο νόμου το οποίο «δεν αποσαφηνίζει τις υπηρεσίες ασφαλείας και τα αστυνομικά τμήματα που θα υπάρξουν ανά νομό καθώς και τις οργανικές θέσεις των υπηρεσιών αυτών ώστε να έχουμε μια πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα και αντίληψη του σχεδίου αναδιάρθρωσης» όπως επεσήμαναν, ενώ παρατήρησαν «ότι προτείνεται μια πιο πολύπλοκη δομή των αστυνομικών υπηρεσιών αντί για την επιθυμητή απλοποίηση αυτών και την εξοικονόμηση αστυνομικού προσωπικού.»

Πιο συγκεκριμένα, τα στελέχη της Ένωσης επεσήμαναν μεταξύ άλλων, ότι το σ/ν προβλέπει για όλη την επικράτεια δυο μόνο υπηρεσίες Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με έδρα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και δυο ειδικές ομάδες σε όλη την επικράτεια και συγκεκριμένα την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ) και την Υπόδ/νση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βόρειας Ελλάδας (Υ.Ε.Α.Δ.Β.Ε.). Ακόμη σημείωσαν ότι έχει απαλείφει από το σχέδιο νόμου η Υποδ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης (ΥΠ.ΑΣ.Ε.Κ.) στην όποια υπάγονται σήμερα η Ομάδα Ειδικών Απόστολων Κρήτης (Ο.Ε.Α.Κ.) και τα κατά τόπους Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.).

Το Δ.Σ. της Ένωσης υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις προς τον Βουλευτή, όσον αφορά στην με κριτήρια κατανομή του προσωπικού στις Αστ/κες Δ/νσεις της χώρας, στην πιο άμεση έγκριση αιτημάτων για τη συντήρηση και επισκευή οχημάτων και δικύκλων των Ασ/κων Δ/νσεων της Κρήτης, ενώ υπογράμμισαν ότι η βαρύνουσα εγκληματικότητα και το οργανωμένο έγκλημα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με σύγχρονα τεχνικά μέσα και η διάθεση τέτοιων μέσων είναι επιτακτική, τόσο σε επίπεδο Κρήτης όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Από τη μεριά του ο κ. Λ. Αυγενάκης ευχαρίστησε τους Αξιωματικούς της Αστυνομίας για την γόνιμη συζήτηση που είχαν με ολοκληρωμένες και εμπεριστατωμένες προτάσεις, με σκοπό την πλέον αποτελεσματική δράση της Ελληνικής Αστυνομίας για την καθιέρωση αισθήματος ασφαλείας, ενώ δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία με την Ένωση, ενόψει της επεξεργασίας του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Τέλος, όπως δήλωσε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης «αναγνωρίζω τη μεγάλη και καθημερινή προσπάθεια των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού μας και των όλων των στελεχών τους, ωστόσο είναι ανάγκη να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη, αλλά και ο Έλληνας αστυνομικός που δίνει καθημερινά τον αγώνα του προασπίζοντας την ασφάλεια της κοινωνίας, να αισθάνεται την υποστήριξη του Κράτους Δικαίου, ώστε να αποδώσει τα μέγιστα στην καθημερινή προσπάθεια κατά της εγκληματικότητας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook