Μισό εκατομμύριο κοτόπουλα σφάζονται σε μια γειτονιά στα περίχωρα της πρωτεύουσας του Νεπάλ στο Κατμαντού, ενώ υπάρχει εντατικοποίηση των προσπαθειών για την καταπολέμηση ενός μεγάλου ξεσπάσματος γρίπης των πτηνών.

Δεκάδες χιλιάδες πουλιά έχουν σφαγή αναφέρουν οι αξιωματούχοι, και χαρακτήρισαν το γεγονός ως ένα από τα χειρότερα κρούσματα της γρίπης των πτηνών στη χώρα.

Τώρα οι αρχές στη χώρα των Ιμαλάϊων έχουν δηλώσει την περιοχή της Μπακταπούρ, ως μία \”Ζώνη κινδύνου\”.

\"\"

Περίπου 62 κρούσματα γρίπης των πτηνών έχουν αναφερθεί σε 250 πτηνοτροφεία σε 3 περιοχές τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Ένας εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων δήλωσε ότι η κυβέρνηση διέταξε τη σφαγή μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, και απαγόρευση των πωλήσεων των προϊόντων πουλερικών που δεν έχουν περάσει τον έλεγχο του ιού H5N1.

\”Εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε την επιδημία, διότι η προμήθεια των προϊόντων των πουλερικών συνεχίζεται παρά την απαγόρευση,\”, δήλωσε ο Narayan Ghimire.

\”Τώρα, οι πτηνοτρόφοι έχουν ενωθεί στον αγώνα μας, και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.\”

Το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στο Νεπάλ ήταν τον Ιανουάριο του 2009.

Το κοινό στέλεχος της γρίπης των πτηνών H5N1 έχει σκοτώσει 377 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από το 2003, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.(WHO)

Δεν υπήρξαν θάνατοι ανθρώπων από τη γρίπη των πτηνών στο Νεπάλ.

apocalypsejohn.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook