Συνεργασία είχε σήμερα στο ΥΠ.ΠΟ. ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για το θέμα της Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Περιβάλλοντος Χώρου - Πρόσβασης του Αγ. Πέτρου και για την Ανάδειξη των Αρχαιολογικών ευρημάτων (Ενετική Εκκλησία, Τάφοι, Τμήματα Θαλάσσιου Τοίχους, κ.α) στην περιοχή Μπεντενάκι.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, έχουν εγκριθεί από το ΚΑΣ και όπως ενημερώθηκε ο κ. Κουράκης ήδη συντάσσονται τα Τεχνικά Δελτία για να κατατεθούν στο Μέτρο ¨Ανταγωνιστικότητα¨ του Υπουργείου Ανάπτυξης, (το χειρίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού) και πολύ σύντομα θα είναι όλα έτοιμα ώστε να γίνει η δημοπράτηση των έργων.

Ο κ. Κουράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική αυτή εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη και ολοκληρωμένη παρέμβαση αποκατάστασης και ανάδειξης του περιβάλλοντος χώρου του Ναού του Αγίου Πέτρου αλλά και για το Μπεντενάκι και επισήμανε το διαρκές και μεγάλο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της πόλης.

Τέλος ο Δήμαρχος Ηρακλείου ευχαρίστησε την κα Μενδώνη για την καλή συνεργασία και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για το Ηράκλειο.