Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τη διαδικασία του επείγοντος, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο. Η διαδικασία με τον χαρακτήρα του επείγοντος, δέχθηκε τα πυρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για σκοπιμότητες.

Κατά πλειοψηφία και με τη σύμφωνη γνώμη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καθώς και της ΔΗΜΑΡ, αποφασίσθηκε να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου και σε δεύτερη ανάγνωση μέχρι την Παρασκευή για να έρθει στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Έτσι, την Τρίτη στις 11 το πρωί θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους οι αρμόδιοι φορείς και στις 3 το απόγευμα θα γίνει η συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου, ενώ την Πέμπτη, το πρωί, θα ξεκινήσει η δεύτερη ανάγνωσή του.

Η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, δήλωσε ότι «πράγματι το υπουργείο Παιδείας καθυστέρησε πολύ να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, όμως τα σχολεία ξεκινούν τις επόμενες μέρες, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση, αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη ώστε η συζήτηση να ολοκληρωθεί στην Επιτροπή αυτή την εβδομάδα».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη διαδικασία που αποφάσισε και επέβαλε, οδηγεί σε ολισθηρό έδαφος την εκπαίδευση.

Αδιάφορο για τη διαδικασία που ακολουθείται, δήλωσε ότι είναι το ΚΚΕ ο εισηγητής του Γιώργος Λαμπρούλης, διευκρινίζοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι οι στόχοι του νομοσχεδίου, που είναι η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων.


enet.gr