Επιστολή με email έλαβε κάτοικος της πόλης των Χανίων από την Microsoft, η οποία τον ενημέρωνε ότι κέρδισε 2.000.000$ (!), μετά από τυχαία επιλογή του email του σε μία παγκόσμια κλήρωση ανάμεσα σε 100.000 λογαριασμούς email.

Σαφώς και πρόκειται για ψεύτικο email (τα λεγόμενα scam email), το οποίο ο μόνος σκοπός του είναι να «τσιμπήσει» ο παραλήπτης και να απαντήσει, δίνοντας τα στοιχεία που ζητάει η φόρμα επικοινωνίας.Το επόμενο συνήθως βήμα και αφού σταλούν τα στοιχεία, με ένα δεύτερο email σου ζητάνε τον τραπεζικό λογαριασμό σου για να σου καταθέσουν τα χρήματα και πλέον αφού έχουν όλα τα στοιχεία σου είσαι έκθετος σε οποιαδήποτε παραβίαση του.

Οι αναγνώστες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθότι συνήθως οι επιστολές είναι καλοστημένες, καλογραμμένες, με λογότυπα, υπογραφές και σφραγίδες, αλλά από κάποιες μικρές λεπτομέρειες μπορεί κανείς να ξεχωρίσει την απάτη.

Στο συγκεκριμένο για παράδειγμα ο λογαριασμός email γράφει στα στοιχεία του αποστολέας δεν έχει καμία σχέση με την Microsoft ([email protected]), ενώ η διεύθυνση έδρας που αναφέρει η επιστολή είναι στην οδό Νέλσον Μαντέλα στο.. Γιοχάνεσμπουρκ.

Δείτε εδώ όλη την επιστολή


Πήγαν στην Αφρική για Κληρονομία που δεν υπήρχε

Μια ανάλογη περίπτωση είχε ακουστεί ότι είχε αντιμετώπισε πριν μερικά χρόνια μία οικογένεια από Χανιώτες, όπου έλαβαν μία επιστολή ότι η μία θεία τους άφησε κληρονομιά κάποια εκατομμύρια δολάρια. Το αποτέλεσμα ήταν να πάνε στην Αφρική και να μπλέξουν σε μία κατάσταση με δικηγόρους και απατεώνες, όπου τους πήρε πολύ καιρό να ξεμπερδέψουν.

Flashnews.gr