Γονείς έξι μαθητών αποφάσισαν να αποσύρουν τα παιδιά τους από σχολείο στην περιοχή Μουνιάνο της Νάπολη, όταν διαπίστωσαν πως συμμαθητής τους πάσχει από μορφή αυτισμού.
Η ομάδα των γονέων απευθύνθηκε στην διευθύντρια του σχολείου ζητώντας της να μεσολαβήσει ώστε να μεταφερθούν τα παιδιά σε άλλα τμήματα του Δημοτικού σχολείου.
Ωστόσο, πιθανώς έπειτα από άρνηση της διεύθυνσης, οι έξι μικροί μαθητές εγκατέλειψαν το δημόσιο σχολείο και μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της περιοχής.
Ο 6χρονος Τζοβάνι, ήταν φίλος με τα παιδιά που έφυγαν καθώς ήταν μαζί από το νηπιαγωγείο, ενώ οι γονείς του έζησαν από κοντά το πρωτοφανές περιστατικό καθώς βρίσκονταν στο σχολείο όταν οι υπόλοιποι γονείς διαμαρτυρήθηκαν στη διεύθυνση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Messaggero στο σχολείο της περιοχής Μουνιάνο υπάρχει ο μεγαλύτερος αριθμός μαθητών που παρουσιάζουν κάποια μορφή αυτισμού.
«Είναι 55 τα παιδιά (που πάσχουν) και κάνουμε τα πάντα για να τα υποστηρίξουμε», δήλωσε η διευθύντρια, ενώ η είδηση ταξιδεύει στο Διαδίκτυο με πολλούς να αντιδρούν έντονα στην απόφαση των γονέων.
«Ατυχές γεγονός, τριτοκοσμικό. Πρέπει να ξεκαθαριστεί η υπόθεση. Θα μάθω τις λεπτομέρειες και στο μεταξύ εκφράζω την συμπαράστασή μου στους γονείς του παιδιού», δήλωσε ο δήμαρχος, Τζοβάνι Πορτσέλι, σχολιάζοντας «πολύ κακή επιλογή» την απόφαση των γονέων να αποσύρουν τα παιδιά τους από το σχολείο.
Από την πλευρά τους οι τελευταίοι, πάντως, υποστηρίζουν πως προχώρησαν στην απόφασή τους καθώς πίστευαν ότι «τα παιδιά θα έμεναν πίσω» στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθώς θα έπρεπε να συντονιστούν με τις ανάγκες και τους χρόνους του συμμαθητή τους.
Το θέμα ωστόσο έφτασε μέχρι το υπουργείο Παιδείας, με την αρμόδια υπουργό, Μαρία Γκράτσια Καρότζα, να εκφράζει την συμπαράστασή της στους γονείς τους μικρού Τζοβάνι, αλλά και να υποστηρίζει πως δεν είναι λύση η μεταφορά των μαθητών επειδή ένας συμμαθητής του παρουσιάζει κάποιες διαταραχές. Όπως είχε χαρακτηριστικά: «Αυτά είναι περιστατικά δυσάρεστα για τα οποία θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί μία σοβαρή δημόσια συζήτηση γιατί τέτοιες συμπεριφορές ζημιώνουν τους Ιταλούς και το σχολείο».
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook