Το πλαίσιο συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού αλλά και του πρωτογενή τομέα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Ισπανό πρέσβη στην Ελλάδα Alfonso Lucini Mateo, ο οποίος επισκέπτεται την Κρήτη. 
Ο Ισπανός πρέσβης που βρέθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία, έχουν κοινούς πολιτιστικούς, ιστορικούς αλλά και εμπορικούς δεσμούς «και για αυτό επιδιώκουμε συνεργασία και με την Περιφέρεια Κρήτης». 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι διαχρονικά υπάρχει άριστη σχέση και συνεργασία με την Ισπανία, και ένα παραπάνω στις ημέρες μας, επιχειρώντας από κοινού για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρώπη. 
«Με τον Ισπανό πρέσβη συζητήσαμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και των Περιφερειών της Ισπανίας στον πολιτισμό, στον τουρισμό αλλά και στον πρωτογενή τομέα» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης και πρόσθεσε: «Με συνεργασίες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε την ύφεση. Πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η εξωστρέφεια, και αναμένουμε τις προτάσεις της Ισπανικής πρεσβείας ώστε να ενισχυθούν οι συνέργειες». 
Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους ο Ισπανός πρέσβης για την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση απάντησε: «Η κρίση αφορά όλη την Ευρώπη, και θα βγούμε από αυτή μόνο αν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεργαστούν ως σύνολο. Τόσο η Ισπανία όσο και η Ελλάδα έχουν πάρει κατά την γνώμη μου σωστά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, και ήδη βλέπουμε στο βάθος του τούνελ λίγο φως…». 
Ο Ισπανός πρέσβης κατά την επίσκεψη του στην Περιφέρεια Κρήτης συνοδευόταν από τον επίτιμο πρόξενο της Ισπανίας στην Κρήτη Νίκο Χατζηνικολάου, και τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου αρμόδιο σε θέματα πολιτισμού Νίκο Ματζαμπετάκη. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook