Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι 79 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα τετρακινητήριο όχημα ανώμαλου δρόμου με τις χαρακτηριστικές μεγάλες ρόδες και τις ειδικά τροποποιημένες αναρτήσεις —ή "monster truck", όπως είναι γνωστά τα αυτοκίνητα αυτού του είδους— έπεσε πάνω στους θεατές ενός αγώνα extreme sports, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας στην πόλη Τσιουάουα του Μεξικού.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο φράγμα Ελ Ρεχόν, στα προάστια της πόλης αυτής, περίπου 370 χλμ. νότια από τα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

Ορισμένα μεξικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε στους 13, χωρίς, όμως, η πληροφορία αυτή να επιβεβαιώνεται και από επίσημα χείλη.

Ανάμεσα στα θύματα είναι δύο κορίτσια 6 και 7 ετών και ένα αγόρι 12 ετών, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα των δημοτικών αρχών της Τσιουάουα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Από τους τραυματίες, περίπου 46 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται και 33 έλαβαν εξιτήριο. Από αυτούς δώδεκα βρίσκονται σε ΜΕΘ ενώ για τέσσερις η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι το δυστύχημα οφειλόταν σε ένα «τεχνικό πρόβλημα», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα, πάντως, με εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής στον οδηγό ανιχνεύθηκαν ίχνη αλκοόλ.protothema.gr