Συνελήφθη χθες από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ένας 30χρονος ειδικός φρουρός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών, παράνομη κατακράτηση, παράνομη βία, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη οπλοκατοχή.

Επιπλέον, κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Προηγήθηκε καταγγελία 22χρονης στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία ο 30χρονος την απείλησε και άσκησε σε βάρος της σωματική βία. Στη συνέχεια, τη μετέφερε στο σπίτι του, όπου την κράτησε παρά τη θέλησή της μέχρι το μεσημέρι της ιδίας ημέρας, ασκώντας και πάλι σωματική βία, ενώ έσπασε το κινητό της, το οποίο είχε αποσπάσει νωρίτερα από την κατοχή της για να το ερευνήσει.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, από τον περασμένο Ιούλιο, ο 30χρονος είχε χειροδικήσει επανειλημμένα σε βάρος της κοπέλας, ενώ απειλούσε συστηματικά τη σωματική ακεραιότητα της ίδιας και συγγενικού της προσώπου, προκαλούσε διάφορες φθορές σε πράγματά της και στα τέλη του Σεπτεμβρίου την είχε κατακρατήσει και πάλι παράνομα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε την Τετάρτη στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ένα ξιφίδιο, με μήκος λάμας 25 εκ., το οποίο έφερε έμβλημα με σβάστικα
• μία φωτογραφική μηχανή
• ένας φορητός Η/Υ, με εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Τα ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ελεγχθούν εργαστηριακά.

Παράλληλα, από τον έλεγχο των δηλώσεων της περιουσιακής του κατάστασης προέκυψε ότι κατά τα έτη 2009, 2010, 2011 και 2012 είχε υποβάλει ελλιπείς δηλώσεις. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε εις βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

zougla.gr