"Είχα προβλέψει το σείσμο" ισχυρίζεται ο Ηλίας Τσάπας, που έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν την κοινή γνώμη και συγκεκριμένα σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις μεγάλων σεισμών.

Ο Ηλίας Τσιάπας που έχει γίνει γνωστός από προβλέψεις μεγάλων σεισμικών δραστηριοτήτων, τονίζει ότι είχε προβλέψει το σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στην Κρήτη.

Μάλιστα όπως είχε αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα:

" Με αφετηρία σεισμό που εκδηλώθηκε: 2013-08-21 12:38:32.0 17.06 N 99.34 W 30 6.2 GUERRERO, MEXICO
http://static2.emsc.eu/Images/EVID/33/3 ... gional.jpg

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός ή σμήνος μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα, γύρω στις 13 Οκτωβρίου 2013.

Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 9 Οκτωβρίου 2013 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία" (δείτε εδώ)

Ο κ. Τσιάπας είναι ερασιτέχνης ερευνητής ωστόσο έχει συγκεκριμένη θεωρία με την οποία ισχυρίζεται ότι μπορούν να προβλεφθούν σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, να προσδιοριστούν που υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνευθούν όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα. (Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική ήπειρος και διάσπαση αυτής κ.α.)

Δείτε τη θεωρία του Ηλία Τσιάπα  εδω

Έχει κατά καιρούς απασχολήσει την επικαιρότητα με την ευστοχία στις προβλέψεις του, ωστόσο η επιστημονική κοινότητα τον αντιμετωπίζει με επιφύλαξη.