Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα μεγάλης δημοσκόπησης στην Αθήνα του newpost.gr και της GPO.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από 7-11 Οκτωβρίου.

Α΄ Αθήνας

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτο κόμμα αλλά με μειωμένη διαφορά από τα εκλογικά αποτελέσματα του Ιουνίου του 2012. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και ψαλιδίζει τη διαφορά ωστόσο δεν αναπτύσσει δυναμική καθώς τα ποσοστά του υπολείπονται κατά 7 μονάδες σε σχέση με το εκλογικό του αποτέλεσμα.

Η Χρυσή Αυγή μπορεί να εμφανίζει υψηλότερα δημοσκοπικά ποσοστά από την εκλογική της επίδοση αλλά η Α’ Αθήνας αποτελεί ευνοϊκή και «σκληρή» περιοχή για αυτήν.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/283554/a-athhnas-prohgeitai-h-nea-dhmokratia-trito-komma-h-xrysh-aygh#ixzz2hlPZQmRYΒ΄ Αθήνας: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Άνοιγμα της, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, διαφοράς από τη Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στη Β’ Αθήνας, με τα δύο κόμματα, ωστόσο, να κινούνται σε ποσοστά πολύ χαμηλότερα από τις επιδόσεις που είχαν στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου της Ν.Δ. κατά 7,2 μονάδες (5,2 τον Ιούνιο του 2012) και συγκεντρώνει το 24,2%.

Η Ν.Δ. έπεται με 17% ενώ το ΠΑΣΟΚ με 4,1% εμφανίζεται να χάνει το 50% της ήδη μικρής δύναμης του 2012.

Το κόμμα του Ευ. Βενιζέλου κατατάσσεται πέμπτο μετά τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, τα μόνα κόμματα που καταγράφονται σε μεγέθη υψηλότερα των εκλογικών τους ποσοστών.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγράφουν, επίσης, απώλειες (4,1%) όπως και η Δημοκρατική Αριστερά (3,8%), η οποία εμφανώς δεν έχει συνέλθει από την κυβερνητική της περιπέτεια.newpost.gr