Μια μέρα μετά την διαρροή των πρώτων επίσημων φωτογραφιών της Veneno Roadster, η Lamborghini προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση του νέου ακραίου και πανάκριβού μοντέλου της.

Όπως σας αποκαλύψαμε και χθες, σε αντίθεση με την κουπέ Veneno που κατασκευάστηκαν και πουλήθηκαν μόλις τέσσερα αυτοκίνητα, για το ρόουντστερ θα κατασκευαστούν συνολικά εννέα αντίτυπα, με το καθένα από αυτά να κοστίζει 3,3 εκατ. ευρώ, χωρίς φυσικά στην τιμή αυτή να περιλαμβάνονται οι φόροι της αγοράς όπου θα ταξινομηθεί.
Όσον αφορά τα λοιπά χαρακτηριστικά, αξίζει να σημειώσουμε ότι η ρόουντστερ Veneno είναι πραγματικά… ανοικτή, καθώς δεν διαθέτει καθόλου οροφή, ούτε καν αφαιρούμενη. Το μόνο που προστέθηκε είναι δυο ενισχυμένα roll bar, ένα πάνω από κάθε κάθισμα για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση ανατροπής. Με εξαίρεση την έλλειψη της οροφής η Venevo Roadster δεν φέρει καμία άλλη σχεδιαστική αλλαγή από την κουπέ έκδοση που πρωτοείδαμε στο Σαλόνι της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτιο.Το μοτέρ να θυμίσουμε ότι είναι 6,5λιτρο, φυσικά V12 και αποδίδει 750 PS. Σε συνδυασμό με τα μόλις 1.490 κιλά που ζυγίζει και την αναλογία 1,99 κιλών/ίππο, οι επιδόσεις κινούνται στο επίπεδο του εξωπραγματικού, καθώς αρκούν 2,9” για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h και να πιάνει τελική ταχύτητα 355 km/h.drive.gr