Με επιτυχία ολοκληρώνεται απόψε το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικών, Κρητικών προϊόντων και πολιτισμού με τίτλο «Κερνάμε Ελλάδα» που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Χανίων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ), το Επιμελητήριο Χανίων και την Αναπτυξιακή Χανίων ΑΕ. στην Αγυιά Χανίων. 

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της έκθεσης που στοχεύει στην ανάδειξη-προώθηση των Κρητικών προϊόντων, τονίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης για την ενίσχυση της Κρητικής οικονομίας, και των Κρητικών εξαγωγών, όπως επίσης: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, οι βουλευτές Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης, Μανούσος Βολουδάκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, Δήμαρχοι και Αντιδημάρχοι της ΠΕ Χανίων, ο Πρόεδρος του ΕΟΣΣ Αντώνης Κολιόπουλος, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής "Κερνάμε Ελλάδα" ,σκηνοθέτης, Μανούσος Μανουσάκης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, τοπικών φορέων, παραγωγικών τάξεων, αλλά και πολίτες. 

Στο τριήμερο φεστιβάλ συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος Ποντίων Χανίων "Η Ρωμανία", ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χανίων και ο Περικλής Τζουγανάκης με το συγκρότημά του.

Στο φεστιβάλ, που ρίχνει σήμερα αυλαία, προβάλλονται τοπικά προϊόντα (συνολικά συμμετέχουν 120 εκθέτες), παρασκευή και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων, παιδικά και θεματικά εργαστήρια.