Το Facebook προχωρά στην άρση της προσωρινής απαγόρευσής του για ανάρτηση βίντεο με περιεχόμενο σκληρής βίας, υπό τον όρο ότι η ανάρτηση θα γίνεται με σκοπό την καταδίκη και όχι την «εξύμνηση» όσων απεικονίζονται.

Η δημοφιλέστατη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είχε μπλοκάρει τον Μάιο βίντεο με σκληρό περιεχόμενο μετά την διάδοση υλικού που έδειχνε την δολοφονία γυναίκας από μασκοφόρο άνδρα στο Μεξικό.

Το Facebook εξετάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλίζει ότι οι χρήστες θα προειδοποιούνται για το βίαιο περιεχόμενο, σημειώνει το Reuters. «Το Facebook είναι μέρος που ο κόσμος μοιράζεται τις εμπειρίες του, ειδικά όσες σχετίζονται με αμφιλεγόμενα γεγονότα, όπως η παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων, πράξεις τρομοκρατίας και άλλες πράξεις βίας», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Οι χρήστες «μοιράζονται βίντεο τέτοιων γεγονότων στο Facebook για να τα καταδικάσουν» συνεχίζει η ανακοίνωση. «Εάν εξυμνούνται, ή ενθαρρύνονται οι πράξεις στα βίντεο, τότε η προσέγγισή μας είναι διαφορετική», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

zougla.gr