Όλοι μαζί, φίλοι, συγγενείς και πρώην συμπαίκτες, βρέθηκαν στον Φουρφουρά για να τιμήσουν τη μνήμη του. Μπορεί να κοντεύει ένας χρόνος περίπου αλλά ο πόνος για τον άδικο χαμό του Γιώργου Παπουτσάκη δεν έχει καταλαγιάσει ακόμα. Εκείνη την θλιβερή ημέρα της 13ης Ιουνίου 2010 κοβόταν το νήμα της ζωής του ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Ψηλορείτη. Η ομάδα του σε συνεργασία με την ΕΠΣΡ διοργάνωσε ποδοσφαιρικό αγώνα για να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη του.

 

Στο «Μιχάλης Μαράκης» του Φουρφουρά συγκεντρώθηκαν όλοι οι φίλοι του με σκοπό να τον τιμήσουν  μέσα από τον ποδοσφαιρικό αγώνα με το κλίμα να είναι συγκινησιακά φορτισμένο. Μάλιστα ο επί σειρά ετών προπονητής του στον Ψηλορείτη, Γιώργος Μανωλακάκης, δήλωσε:

«Η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, κόβοντας το νήμα της ζωής του πρόωρα και ξαφνικά στις 13 Ιουνίου 2010, την ώρα που το άλμα που επιχείρησε σε μια πλαγιά των Λευκών Ορέων εκτελώντας την αγαπημένη του συνήθεια αλεξιπτώτου πλαγιάς, έμελλε να είναι και το τελευταίο. Μόνο καλά λόγια έχουμε να λέμε για τον χαρακτήρα και το ήθος του μέσα και έξω από τα γήπεδα. Ένας χαρακτήρας που έδειξε σε εμάς τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, την καλοσύνη – την ευγένεια – τον αλτρουισμό, με λίγα λόγια το μεγαλείο του ανθρώπου με το όνομα Γιώργος Παπουτσάκης».

 Οι διοργανωτές παρέδωσαν μια πλακέτα μνήμης στον πατέρα του εκλιπόντος, Λάμπρο Παπουτσάκη ενώ μετά τη λήξη του αγώνα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ομιλίες από τους επίσημους, που δεσμέυτηκαν για την καθιέρωση του φιλικού στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

Το παρόν στο ποδοσφαιρικό μνημόσυνο του Γιώργου έδωσαν περισσότεροι από 200 φίλοι του ενώ ήταν και αρκετοί επίσημοι όπως ο πρωτοσύγγελος πατήρ Αθανάσιος Καραχάλιος (εκπρόσωπος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λάμπης, Σφακίων και Συβρίτου κ.κ. Ειρηναίου), ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Στέφανος Σημαντήρας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Αλεξάκης, Σπύρος Ζαμπετάκης και Διογένης Κανακάκης, ο πρόεδρος της  ΕΠΣ Ρεθύμνου κ. Γιώργος Σταράκης, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Δασκαλομαρκάκης και η Αναπληρωτή Ταμία κα Στέλλα Ανδρουλάκη.

 

 Πολλά γκολ το φιλικό

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ψηλορείτης και η ομάδα «Φίλοι Γιώργου Παπουτσάκη» πρόσφεραν πλούσιο θέαμα με οκτώ γκολ και με το ματς να λήγει ισόπαλο με 4-4.

 Για την ομάδα του σκόραραν οι Λαντζούρης, Μ. Σημαντήρας, Καλυβιανάκης και Ρίστα, ενώ για την ομάδα «Φίλων Γιώργου Παπουτσάκη» δύο φόρες σκόραρε ο Καρπουζάκης και από μία ο τερματοφύλακας Δαμβακεράκης και ο Ρουσσάκης. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Βυζιργιανάκης.

 

Ψηλορείτης (Γιώργος Κλάδος): Μ. Διαμαντάκης, Γ.Α. Μουρτζανός, Μ. Σημαντήρας, Στ. Σημαντήρας, Δ. Κλάδος, Σκουλουφιανάκης, Πολύχρονος, Λαντζούρης, Καλυβιανάκης, Ρίστα, Μανωλιτσάκης, Αλεξάκης, Χατζηδάκης, Μ. Μουρτζανός, Σταυρουλάκης, Κονταράκης, Ι. Μανωλακάκης.

 

Φίλοι Γιώργου Παπουτσάκη (Γιώργος Μανωλακάκης): Στρατιδάκης, Κ. Δρυγιαννάκης, Βρεττός, Φασουλάς, Λ. Δρακάκης, Καρπουζάκης, Φ. Μουρτζανός, Λ. Δαμβακεράκης, Ρουσσάκης, Νησανάκης, Κόκκας, Μπουρδελής, Λ. Δαμβακεράκης, Αλεξάκης, Μ. Διαμαντάκης, Γ. Σταματάκης, Τ. Σπιθαρούκης, Χ. Σπιθαρούκης, Καλαϊτζάκης, Τσιρίτας, Κουρτάκης, Κ. Δρακάκης, Π. Μανωλακάκης, Β. Κλάδος, Ζ. Αντωνάκης, Αποστολίδης, Βουμβουράκης.

 

Ευχαριστήριο Α.Ο. Ψηλορείτη

 Η ομάδα του Ψηλορείτη εξέδωσε και ευχαριστήρια ανακοίνωση σχετικά με το παιχνίδι, που είναι η εξής:

 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α. Ο. Ψηλορείτη αισθάνεται την ανάγκη και δια του τύπου να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης μνήμης στον μακαριστό Γιώργο Παπουτσάκη, πρώην ποδοσφαιριστή του Σωματείου μας.

 Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Μητροπολίτη μας κ. Ειρηναίο που δια του Πρωτοσυγκέλου του π. Αθανασίου, απεύθυνε τον πατρικό του χαιρετισμό. Τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Στέφανο Σημαντήρα και τους συνεργάτες του. Την συνδιοργανώτρια Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου και τους κ. Γ. Σταράκη, Γ. Δασκαλομαρκάκη και Στ. Ανδρουλάκη, που παραβρέθηκαν. Εκ μέρους των Διαιτητών Ποδοσφαίρου τον κ. Βιζιργιανάκη που αφιλοκερδώς διαιτήτευσε τον αγώνα. Τους αθλητικούς μας συντάκτες. Τον ομιλητή της εκδήλωσης Προπονητή Γιώργο Μανωλακάκη.

Τους ποδοσφαιριστές του Σωματείου μας αλλά και τους πολλούς πρώην συμπαίκτες του Γιώργου που συγκεντρώθηκαν από όλο το νομό. Τον χορηγό της εμφάνισης των «πρώην συμπαικτών του Γιώργου», Λευτέρη Δρακάκη. Τους χορηγούς, Φούρνος Μανωλακάκη, Γλυκές Γεύσεις Διαμαντάκης, Αναψυκτικά ΙΔΗ Χρ. Μουρτζανός, Super Market Αλεξάκης – Διαμαντακη και Mini Market Ζαχ. Μπουρδελής.

Τέλος, ξεχωριστά και ιδιαίτερα ευχαριστούμε την οικογένεια Λάμπρου Παπουτσάκη τόσο για την παρουσία και τα θερμά-καρδιακά λόγια όσο και για την όλη στάση τους που για εμάς αποτελεί δίδαγμα ζωής. Ο Θεός ας χαρίζει στον Γιώργο το δικαίωμα να ζει και να υπάρχει παντοτινά μέσα στο Αναστάσιμο Φως».

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

(Η φώτο είναι από τα Ρεθεμνιώτικα Νέα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook