Ένας Έλληνας συγγραφέας, ο Οδυσσέας Λάππας, μήνυσε την «κολοσσό» του σινεμά 20th Century Fox και την εταιρεία New Regency κατηγορώντας τους ότι το σενάριο της ταινίας τους «In Time» του 2011 με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και την Αμάντα Σίφριντ έχει κλαπεί από δική του ιδέα. 
Ο Λάππας ζητά από τις εταιρείες το ποσό των 4,5 εκατ. δολαρίων.
Το σενάριο του In Time μας μεταφέρει στο μέλλον, όπου όλοι οι άνθρωποι πεθαίνουν στα 25 τους εκτός αν κλέψουν, αγοράσουν ή δανειστούν χρόνο από άλλους ανθρώπους.
Ο Λάππας ισχυρίζεται ότι είχε γράψει ένα προσχέδιο σεναριού το 1996 με εξαιρετικά ύποπτες ομοιότητες, το οποίο ονομαζόταν «Time Card». Μάλιστα είχε καταθέσει το σενάριο στο Writer’s Guild of America.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται στη μήνυση το σενάριο του Λάππα ήταν μια «περιπέτεια δράσης σε συνδυασμό με την ερωτική ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που ζουν στο μέλλον όπου οι άνθρωποι πεθαίνουν στα 25α γενέθλιά τους».
«Συγκεκριμένα, στη σύνοψη του Time Card αναφέρεται ότι ο κεντρικός χαρακτήρας έχει χρεοκοπήσει και βρίσκεται εκτός χρόνου, ενώ ερωτεύεται μια πολύ πλούσια γυναίκα που είναι ουσιαστικά αθάνατη (επειδή μπορεί να αγοράσει το χρόνο της ζωής της)». Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην ταινία «In Time» με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και την Αμάντα Σίφριντ να ενσαρκώνουν τους αντίστοιχους ρόλους.
Ο Λάππας υποστηρίζει ότι τότε είχε συναντηθεί με έναν εκπρόσωπο της 20th Century Fox, ο οποίος είχε προτείνει να αγοράσει τα πνευματικά δικαιώματα της ιδέας του για 80.000 δολάρια. Αυτός είχε αρνηθεί καθώς ήθελε είτε να γράψει ο ίδιος το σενάριο είτε να συμμετάσχει στην παραγωγή της ταινίας. Έτσι, είχαν καταλήξει σε μια προφορική συμφωνία ότι ο Λάππας θα ενημερωνόταν αν χρησιμοποιούνταν ποτέ η σύνοψή του σε σενάριο.
Τελικά, η Fox κυκλοφόρησε την ταινία «In Time» το 2011 σε σενάριο Άντριου Νίκολ (The Truman Show, Gattaca) και κέρδισε από την ταινία 173 εκατ. δολάρια.
Η υπόθεση τώρα βρίσκεται στα δικαστήρια. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη δήλωσε από την 20th Century Fox ή την New Regency.
greekreporter.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook