Σοκάρει την κοινή γνώμη η απόφαση ενός πατέρα να εξοπλίσει το σπίτι και τα παιδιά του με όπλα, προετοιμάζοντας τα για μάχη ακόμα κι από την τρυφερή ηλικία των έξι ετών. Ερωτήματα εγείρονται για την οπλοκατοχή για ακόμα μία φορά μετά τα πρόσφατα κρούσματα βίας στις ΗΠΑ.

Η οικογένεια Evans δηλώνει υπέρμαχος της διατήρησης της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Ο Treves Evans έχει μάθει τις εξάχρονες Raealonie και Charlisse να χρησιμοποιούν τα περίστροφα τους σαν να παίζουν με κούκλες. Οι Verenise, 14 ετών, Roberto, 12 και Celeste, 10 έχουν τα δικά τους όπλα και προπονούνται καθημερινά με την παρότρυνση του πατέρα τους. Και η Raealonie έχει μια ροζ κυνηγετική καραμπίνα στην κατοχή της.

Ο Treves Evans έχει 15 όπλα και δηλώνει \”έτοιμος για μάχη\”. Σοκάρουν οι δηλώσεις των ανήλικων παιδιών του.

\”Όταν πατάς τη σκανδάλη, μου αρέσει η έξαψη που νιώθεις. Καθαρή αδρεναλίνη\”, λέει η 14χρονη Verenise.

Η 10χρονη Celeste λέει από τη δική της μεριά ότι της αρέσουν περισσότερο τα ημι-αυτόματα γιατί \”δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι κάθε φορά που πυροβολείς. Μπορείς να ρίξεις δέκα βολές με τη μία\”.

Ποια είναι η λύση για να μην ξαναγίνει μακελειό σε σχολείο; Σύμφωνα με τον Treves, η λύση είναι \”ακόμα περισσότερα όπλα\”!

\”Με όλα τα τελευταία περιστατικά πυροβολισμών νιώθω πως οι οπλισμένοι πολίτες είναι μια καλή γραμμή άμυνας. Περισσότερα όπλα, λιγότερο έγκλημα\”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

\”Είμαι ενθουσιασμένος με τα παιδιά μου\”, λέει, παρότι οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα προκαλούν ανατριχίλα.

\”Τα παιδιά μπορούν να αμυνθούν αν κάποιος επιχειρήσει να τα απάγει\”, συμπληρώνει για να τεκμηριώσει ακόμα καλύτερα το επιχείρημα του.

Και καταλήγει: \”Το πρώτο πράγμα είναι να τους διδάξεις την ασφάλεια των όπλων και μετά να τους αφήσεις να χειριστούν ένα όπλο. Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο για τα παιδιά μου, δεν είναι κάτι απαγορευμένο στο σπίτι μας, δεν πρόκειται να πάρουν όπλα κρυφά και να πυροβολήσουν ενώ εγώ λείπω\”.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook