Κανονικά λειτουργεί από τη Δευτέρα το βράδυ το αμερικανικό Γέιλ, μετά από ώρες αποκλεισμού λόγω της αναφοράς ότι ένας ένοπλος ήταν στον χώρο της πανεπιστημιούπολης.

«Η απαγόρευση αίρεται», ανακοίνωσε το περίφημο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην ιστοσελίδα του. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν αποκλείεται να επρόκειτο απλώς για ένα κακόγουστο αστείο.

Η αστυνομία στο New Haven της πολιτείας του Κονέκτικατ μετέβη στην πανεπιστημιούπολη του Γέιλ λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, τοπική ώρα, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο ενημέρωνε για την παρουσία ενός ένοπλου άνδρα στην πανεπιστημιούπολη.

Αμέσως απαγορεύτηκε η πρόσβαση στους δρόμους του πανεπιστημιακού ιδρύματος και οι δυνάμεις ασφαλείας ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή, αρχίζοντας από τους κοιτώνες των φοιτητών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.

Η αστυνομία πλέον αναζητά τον φαρσέρ που εικάζεται ότι τηλεφώνησε από τηλεφωνικό θάλαμο.

Το Γέιλ θεωρείται ένα από τα πιο έγκριτα πανεπιστήμια στον κόσμο. Φιλοξενεί πάνω από 13.000 φοιτητές, αλλά αυτήν την περίοδο οι περισσότεροι απουσιάζουν από τους χώρους του λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών.

tanea.gr