Την Κυριακή το πρωί, στο χώρο του λιμένα του Κόκκινου Πύργου συνεργεία του Δήμου Φαιστού, με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κόκκινου Πύργου Δήμου Φαιστού και Ιδιωτών, προχώρησαν στην επιτόπια διάλυση ενός πλοίου το οποίο είχε αφεθεί εδώ και εφτά χρόνια στην προβλήτα του λιμανιού.

Το συγκεκριμένο πλοίο πέραν του ότι αποτελούσε αντιαισθητική εικόνα και παράλληλα καταλάμβανε παράνομα χώρο του Δημοσίου, είχε στηριχθεί πρόχειρα σε ξύλινα δοκάρια και ως εκ τούτου εγκυμονούσε κινδύνους σε ανθρώπους.

Παρουσία της Δημάρχου Φαιστού κ. Πετρακογιώργη, του Εισαγγελέα κ. Μαρκάκη και Αντιδημάρχων του Δήμου Φαιστού, συνεργεία του Δήμου, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη του πλοίου, προέβησαν στη καταστροφή και απομάκρυνση του σκάφους, καθαρίζοντας έτσι την περιοχή από μια πιθανή εστία μόλυνσης.

Η ενέργεια αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και περεταίρω ανάπτυξη της περιοχής, αρχής γενομένης από σήμερα Τετάρτη, που τίθεται στο Δ.Σ. Φαιστού προς έγκριση η παραλαβή της μελέτης «Αποτύπωση παραλιακού μετώπου από περιοχή Καταλυκής (Λίμνη) έως περιοχή Καλαμακίου (Περιστεριάς)».

Ο Δήμος Φαιστού ευχαριστεί ιδιαίτερα το Λιμενικό Σώμα, το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κόκκινου Πύργου Δήμου Φαιστού, καθώς και τον κ. Κουρτάκη Ζαχαρία που με τη πολύτιμη βοήθεια τους καθάρισαν την περιοχή του λιμανιού από το εγκαταλελειμμένο σκάφος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook