Όταν ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Οσάμα Μπιν Λάντεν σήκωσε το τηλέφωνο πέρυσι, κανείς δε γνώριζε ότι έφερε τη CIA στα σκαλοπάτια της πόρτας του πιο διαβόητου τρομοκράτη στον κόσμο.

Εκείνο το τηλεφώνημα τερμάτισε μία αναζήτηση που κράτησε σχεδόν μία δεκαετία και η εκτέλεση του Μπιν Λάντεν ήταν το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς χρόνων για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Όπως αποκαλύπτει η huffington post, σε μία μυστική φυλακή της CIA στην Ανατολική Ευρώπη βρισκόταν το Νο 3 της Αλ Κάιντα, Khalid Sheikh Mohammed, ο οποίος έδωσε στους Αμερικανούς τα «παρατσούκλια» πολλών αγγελιοφόρων του διάσημου τρομοκράτη.

Τα παρατσούκλια αυτά ήταν μία από τις πολλές πληροφορίες που έψαχνε εξονυχιστικά η CIA. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε ένας άλλος κρατούμενος, ο Abu Faraj al-Libi, ο οποίος είπε στους ανακριτές ότι είχε προαχθεί ως ο επικεφαλής του επιχειρησιακού κομματιού της Αλ Κάιντα. Και ποιος άλλος θα μπορούσε να δώσει την προαγωγή εκτός από τον ίδιο τον Οσάμα Μπιν Λάντεν;

Η πληροφορία δόθηκε μέσω αγγελιοφόρου, οπότε αν τον έβρισκαν, θα έβρισκαν και τον Μπιν Λάντεν.

Βέβαια, χρειάστηκε να περάσουν χρόνια μέχρι να βρεθεί το αληθινό όνομα του αγγελιοφόρου, ο οποίος πριν από αρκετούς μήνες είχε την απαραίτητη τηλεφωνική επικοινωνία, όχι με τον ίδιο τον Μπιν Λάντεν, αλλά ήταν αρκετή για να οδηγηθεί η CIA μετά από χρόνια ερευνών στο κρησφύγετο του πιο διαβόητου τρομοκράτη και εν τέλει να τον εκτελέσει.


newsbeast

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook