Ένα ελικόπτερο συνετρίβη το βράδυ της Παρασκευής σε παμπ της Γλασκώβης στη Σκωτία, προκαλώντας τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων. 
Το BBC επικαλούμενο δηλώσεις του Τζιμ Μέρφι, μέλος του Κοινοβουλίου, ανέφερε ότι υπήρχε «ένας σωρός ανθρώπων», οι οποίοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να εξέλθουν από την παμπ, που ονομάζεται Clutha Vaults.
Το ελικόπτερο, το οποίο επιβεβαιώθηκε πως ανήκει στην αστυνομία, έπεσε στην οροφή της παμπ λίγο πριν τις 23:00 (τοπική ώρα) την Παρασκευή. Στο κτίριο βρίσκονταν πολλοί άνθρωποι καθώς ένα τοπικό συγκρότημα έπαιζε μουσική τη στιγμή της συντριβής. Πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα κατέφθασαν άμεσα στην περιοχή.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων, μετά την πτώση του ελικοπτέρου δεν έγινε οποιουδήποτε είδους έκρηξη και ούτε προκλήθηκε πυρκαγιά.
Η αστυνομία δήλωσε πως το ελικόπτερο έπεσε και όχι συνετρίβη πάνω στην οροφή της παμπ. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια του ατυχήματος, ωστόσο εικάζεται ότι προκλήθηκε εξαιτίας μηχανικής βλάβης δεδομένου πως οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι ήρεμες.
Πριν από λίγο, η υπαρχηγός της αστυνομίας, Ρόουζ Φιτζπάτρικ, δήλωσε ότι αρκετοί είναι οι άνθρωποι που έχουν τραυματιστεί, ενώ μερικοί παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του κτιρίου. 
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν αρκετά θύματα ωστόσο είναι πολύ νωρίς στην παρούσα φάση να δώσω περαιτέρω πληροφορίες», δήλωσε η Φιτζπάτρικ.
«Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη», τόνισε.
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook