«Το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς θα κατατεθεί εντός των προσεχών είκοσι ημερών και πάντως οπωσδήποτε έως το τέλος του 2013», ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, παρά τη διάσταση απόψεων μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Τρόικας για το νέο πλαίσιο που θα διαμορφωθεί για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, o κ. Χατζηδάκης επεσήμανε, όσον αφορά τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τους πλειστηριασμούς, ότι η Τρόικα αρνείται τη συνέχιση οποιασδήποτε εξωδικαστικής διαδικασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, η οποία εμμένει στην διατήρηση τόσο της δικαστικής όσο και της εξωδικαστικής οδού.

Ωστόσο απέφυγε να τοποθετηθεί στα σενάρια που διακινούνται σε σχέση με τις προωθούμενες ρυθμίσεις, επικαλούμενος την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Την ίδια στιγμή υποστήριξε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευτούν όχι μόνον οι χαμηλότερες εισοδηματικά τάξεις της χώρας αλλά και τα μεσαία νοικοκυριά.

Ξεκαθάρισε πάντως πως όσοι δύνανται να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους αλλά έχουν βρει ομπρέλα προστασίας στην απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που ισχύει έως το τέλος του 2013, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να τυγχάνουν της ίδιας ασυλίας.

protothema.gr