Με επιτυχία, χωρίς απρόοπτα και τον καιρό εντέλει να κάνει σε όλους το χατίρι, πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς για το Κύπελλο οδηγών – συνοδηγών Rally Κρήτης.

Τον αγώνα διοργάνωσε η Α. Λ. Α. Χανίων με την υποστήριξη της “ANEK LINES”, στην κλασική διαδρομή Μεγάλα Χωράφια – Μαλάξα.

Είχαν δηλώσει συμμετοχή δεκαπέντε πληρώματα από όλη την Κρήτη, εκκίνησαν δεκατέσσερα και κατάφεραν να τερματίσουν τα δώδεκα.

Οι Γιάννης Παπαδοκωσταντάκης – Σταύρος Κλαριδόπουλος με το Mitsubishi Carisma, στο πρώτο σκέλος απειλήθηκαν, αφού βρέθηκαν για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο 2οι, όμως στα άλλα δύο σκέλη οδήγησαν στο όριο πετυχαίνοντας εκπληκτική νίκη.
.

Ακολούθησαν στην 3η θέση της Γενικής και τη 2η της μεγάλης κατηγορίας, οι Κώστας Παυλάκης – Λευτέρης Σαρρής με Mitsubishi Lancer Evo8, 4οι τερμάτισαν οι νικητές της μικρής κατηγορίας Μιχάλης Πουλάκης – Βαγγέλης Προβιδάκης με Toyota Yaris, 5οι οι νικητές στα 1600άρια Μιχάλης Ζερβάκης – Γιώργος Δελήμπασης με Peugeot 205 και 6οι στην κατάταξη και 2οι στα 1600άρια οι Νεκτάριος Τσιχλάκης – Κώστας Ποθητός με Peugeot 106 Rallye, οι οποίοι όμως είχαν τετακέ στο δεύτερο σκέλος που τους στοίχισε τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

Στην 7η θέση της κατάταξης και τη 2οι στα δίλιτρα τερμάτισαν οι Γιώργος Φραντζεσκάκης – Δημήτρης Φραντζεσκάκης με Ford Escort MK1 και ακολούθησαν οι 2οι της μικρής κατηγορίας Σταύρος Σταυρουλάκης – Γιώργος Μεγαλακάκης με Suzuki Swift GTI που όμως στο πρώτο σκέλος είχαν τετακέ, σβήσιμο κινητήρα και έχασαν πάνω από ενάμισι λεπτό.

Οι Γιώργος Γονάκης – Βαγγέλης Βαρβατσουλάκης στην “πρώτη τους” με το Peugeot 205, είχαν και αυτοί τη στιγμή τους στο τρίτο σκέλος χάνοντας πάνω από ένα λεπτό και τερμάτισαν 9οι στην κατάταξη και 3οι στα 1600άρια, ακολούθησαν οι Γιώργος Δήμου – Γιώργος Λίτινας με Nissan Micra, 11οι και 3οι στα “μικρά” τερμάτισαν οι Νίκος Φακουρέλης – Φίλιππος Φακουρέλης με Peugeot 106 1.3 και την κατάταξη ολοκλήρωσαν οι Λευτέρης Καρδαμάκης – Νίκος Αφεντουλίδης με Peugeot 106 Rallye, που στο δεύτερο σκέλος είχαν μηχανική βλάβη και σταμάτησαν στη μέση της διαδρομής πάνω από δεκατέσσερα λεπτά μέχρι να την επισκευάσουν.

Σημαντική βοήθεια στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα πρόσφεραν οι Χανιώτες ραδιοερασιτέχνες μέλη της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook