Ο Nathaniel Hannan θα μπορούσε να είναι ένας οποιοσδήποτε νέος και προικισμένο δάσκαλος. Ωστόσο, διαφέρει από τους περισσότερους συναδέλφους του, καθώς η αμοιβή του, η οποία κυμαίνεται στα 1.250 δολάρια την ώρα, παραπέμπει σε ακριβοπληρωμένος δικηγόρο και όχι σε μισθωτό καθηγητή γυμνασίου.

Ο 33χρονος Ηannan από την Ιndiana πήρε master στη φιλοσοφία και τη θεολογίας από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πριν εργαστεί ως καθηγητής σε γυμνάσιο της Ουάσινγκτον. Αγαπάει τη διδασκαλία και έχει χάρισμα στην επικοινωνία. Ενα χάρισμα, που έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρον, διδάσκονταςνπλέον παιδιά πλουσίων οικογενειών.

“Είναι διαφορετικοί πελάτες. Ωστόσο, είναι η ίδια δουλειά”, λέει ο ίδιος στο CNBC.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική “μπίζνα”, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς. Την ώρα που το διδακτικό προσωπικό στο αμερικανικό σύστημα εκπαίδευσης παλεύει να τα βγάλει πέρα με τους σφικτούς προϋπολογισμούς, το συνωστισμό στις τάξεις και τις χαμηλές αμοιβές, η ιδιωτική διδασκαλία ανθεί.

Ολο και περισσότεροι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι αναζητούν παιδαγωγούς, που θα κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στα παιδιά τους, προετοιμάζοντας τα για τον ανταγωνισμό που θα συναντήσουν στην προσπάθειά τους να διαπρέψουν σε κάποιο φημισμένο πανεπιστήμιο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNBC, αυξάνεται ο αριθμός των πλουσίων, οι οποίοι μοιράζουν το χρόνο τους σε διαφορετικές χώρες, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να δημιουργήσουν τα δικά τους “κινητά” ιδιωτικά σχολεία στις πολυάριθμες πολυτελείς κατοικίες τους.

Η Tutors International, ένα πρακτορείο με έδρα το Λονδίνο, που προσλαμβάνει δασκάλους και τους βρίσκει δουλειά στις ΗΠΑ, τονίζει ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα σχεδόν διπλασιάστηκε φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Ο συνηθισμένος μισθός για ένα παιδαγωγό, πλήρους απασχόλησης, έχει εκτοξευτεί στα 70.000 με 120.000 δολάρια, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Ωστόσο, η Tutors International αναφέρει το παράδειγμα ενός δασκάλου, που κερδίζει 400.000 δολάρια το χρόνο κι ενός άλλου, ο οποίος αμείφθηκε 80.000 δολάρια για 16 εβδομάδες εργασίας.

Εκτός από την αμοιβή τους, οι περισσότεροι παιδαγωγοί συνήθως έχουν δωρεάν διαμονή, αυτοκίνητο ή οδηγό, πληρωμένα ταξίδια και γεύματα, ορισμένες φορές ακόμη και προσωπικό σεφ και βοηθό.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook