Προθεσμία ως τον ερχόμενο Μάρτιο, ώστε να κουνήσει η Ελλάδα μαντήλι στη τρόικα, έδωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, στον Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. 
Ο βουλευτής Α\’ Αθηνών της ΝΔ, μάλιστα, έθεσε όρους στον υπουργό Οικονομικών, ότι ως τον ερχόμενο Μάρτιο θα πρέπει να έχει πετύχει η οικονομική πολιτική, διαφορετικά δεν θα μπορεί να δικαιολογηθεί ξανά ότι θα φταίνε οι βουλευτές της ΝΔ, επειδή θα «βγουν στα κάγκελα». 
«Τον Μάρτιο περιμένω τον απολογισμό σας. Τι εννοώ; Την επιβεβαίωση πραγματικού και όχι λογιστικού πλεονάσματος. Θέλω τη διανομή του 70% στους μικροσυνταξιούχους και τους ένστολους. Θέλω να κουνήσουμε το \”μαντήλι\” στη τρόικα. Θέλω να ακούσω ότι δεν υπάρξει τρίτο μνημόνιο. Ότι δεν θα υπάρξει νέος δανεισμός και άρα νέα μέτρα και δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο\’ τι, έστω και μετά τις ευρωεκλογές θα κάνουμε συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους, το οποίο κ. Υπουργέ, δεν είναι βιώσιμο και μην κοροϊδευόμαστε». 
Μάλιστα, ο Ν. Κακλαμάνης ανέφερε στον Γ. Στουρνάρα και το εξής εκπληκτικό: 
«Αν αυτά τα πετύχετε, εγώ που σας έχω ασκήσει πολιτική και όχι προσωπική κριτική- γιατί εγώ δεν είμαι καινούριος, είμαι παλιός και ξέρω ότι είναι συλλογική ευθύνη σε μία κυβέρνηση, βεβαίως ο κάθε υπουργός βάζει το στίγμα του- θα πω ότι έκανα λάθος. Αν όμως δεν τα πετύχετε, δεν θα έχετε κι\’ εσείς κανένα άλλοθι και μη ψάξετε να βρείτε οποιαδήποτε αιτία στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας».
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook