κ.Πρωθυπουργέ, 
αποφάσισα για αλλή μια φορά να σας γράψω. Αυτή την φορά για να σας ρωτήσω, είστε σίγουρος ότι οι συνεργάτες σας των οικονομικών θέλουν το καλό σας ; Γιατί το κάλο το δικό μας σίγουρα δεν το θέλουν…
Πιστεύω πως ΟΛΟΙ αυτοί, υπουργοί & τεχνοκράτες, στο οικονομικών είναι διαρκώς μεθυσμένοι. Σοβαρά το λέω… και θα συμφωνήσετε νομίζω κι εσείς αν διαβάσετε το άρθροί 48 παρ.9 του νόμου περί του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων που ψηφίστηκε πρόσφατα, προχτές, στην βουλή. 
Σύμφωνα μ´ αυτό το άρθρο λοιπόν, η Φορολογική Διοίκηση, ο έφορος δηλαδή, προκειμένου να διασφαλίσει την είσπραξη των φόρων, σε επείγουσες περιπτώσεις (που δεν περιγράφονται στο νόμο ποιές είναι) μπορεί να προβαίνει σε προληπτική κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας του πολίτη πριν απο την λήξη της οφειλής και χωρίς δικαστική απόφαση. Σε ελεύθερη μετάφραση δηλαδή, σε εναν πολίτη που ακόμα είναι συνέπης στις φορολογικές του υποχρεώσεις, με προσωπική εκτίμηση (!!), του εφόρου μπορεί να δεσμευθούν οι καταθέσεις του, το σπίτι του, ότι θέλει Ο ΕΦΟΡΟΣ από την περιουσία του, γιατί απλά ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ…! 
Δείτε τώρα τι μπορεί να συμβεί… Ο συγκεκριμένος πολίτης πάει στην τράπεζα, να πληρώσει την οφειλή του που δεν είναι ληξιπρόθεσμη και ανακαλύπτει οτι δε μπορεί, μια που τα χρήματα του, ο κόπος του, ειναι δεσμευμένος απο τον Έφορο γιατί απλά… ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ…! 
Τόσο απλά μα και τόσο γρήγορα προχωράμε ή μάλλον προχωράτε προς την Σοβιετοποιήση της Χώρας. Μια ακόμα λάθος επιλογή, που σας απομακρύνει παρασάγκας από την μεσαία τάξη. Νομίζω, πως το φως που βλέπετε στην άκρη του τούνελ, είναι επειδή κοιτάτε στην αντίθετη κατεύθυνση, προς την είσοδο. 
Στην αρχή, πριν πολλούς μήνες δηλαδή, είχα την απορία… όλοι αυτοί οι υπουργοί, οι τεχνοκράτες, οι υπηρεσιακοί παραγοντες επι των οικονομικών… τι πίνουν…; Τώρα ξέρω… μπύρα, πολύ μπύρα… Είδαν την γνωστή διαφήμιση κι έκαναν το σύνθημα της …πράξη …ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ…! 
Μόνο που η ιδιότυπη μέθη των συνεργατών σας, κ.Πρωθυπουργέ, παρασύρει κι εσας μαζί τους στην απαξίωση και την ιστορική κατακραυγή. Ο πολίτης, ο συνετός, σιωπηλός πολίτης της μεσαίας ταξης που είναι συνεπής στις φορολογικές υποχρεώσεις του, στην κρίσιμη ώρα θα εκφραστεί με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να πίνει θα σας βάλει ΑΜετάκλητο ΤΕΛος… ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ…! 
Καλά Χριστούγεννα…!!
Υ.Γ.: το «δε το διάβασα»… ΔΕΝ αποτελεί δικαιολογία… και ΔΕΝ εξασφαλίζει ασυλία…!
Χάρης Χ.Βαβουρανάκης
Ορθοπαιδικός Χειρούργος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook