Μπορεί η Αθήνα και η Ιρλανδία να πέτυχαν \”τρελές\” χρηματιστηριακές αποδόσεις τη χρονιά που φεύγει, αλλά η επίδοση του γερμανικού Dax είναι αυτή που ξεχωρίζει ανάμεσα στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.
Η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και οι δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι για χαμηλά επιτόκια για όσο χρειαστεί έδωσαν \”φτερά\” στις ευρωπαϊκές αγορές, που κλείνουν το 2013 με θετικά πρόσημα και ικανοποιητικές αποδόσεις.
Έτσι, μετά το Δουβλίνο, που ενισχύθηκε κατά 33% από την αρχή του 2013 και την Αθήνα που πέτυχε κέρδη 29%, ο γερμανικός DAX κέρδισε σχεδόν 26% κλείνοντας στις 9.552,16 μονάδες όταν την τελευταία ημέρα του 2012 βρισκόταν στις 7.612,39 μονάδες.
Ο βρετανικός FTSE 100 -με τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης την Τρίτη- έχει ενισχυθεί κατά περίπου 14% φέτος, ενώ ο CAC της Γαλλίας πέτυχε απόδοση άνω του 17%.
Ο γερμανικός Dax ξεπέρασε σε αποδόσεις και ορισμένες περιφερειακές ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, παρά την σταδιακή ανάκαμψη που σημειώνουν από τις επιπτώσεις της κρίσης στην Ευρωζώνη. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook