Υλικά
 
• 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
• 420 γρ. ζάχαρη
• 12 κρόκους αυγών
• 12 ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα
• 70 γρ. νερό
• 75 γρ. γάλα εβαπορέ
• 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
• 1 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
• 100 γρ. γιαούρτι πρόβειο
• 120 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα
• 550 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
• 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
 
Εκτέλεση
 
Λιώνουμε σε μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Το ρίχνουμε σε μπασίνα (λεκάνη) και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
 
Βάζουμε ένα ενα τους κρόκους, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αφρατέψουν και να ενσωματωθούν στο μίγμα. Ρίχνουμε σταδιακά το νερό, το γάλα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και το γιαούρτι.
 
 Παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα. Στο μεσοδιάστημα ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, μπέικιν, καρύδια) σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε εναλλάξ στο μίγμα των αυγών, λίγο από το μίγμα του αλεύρου και λίγο από τη μαρέγκα και ανακατεύουμε συνεχώς με μία σπάτουλα μέχρι να τελειώσουν. 
 
Απλώνουμε το κέικ σε στρογγυλή φόρμα, βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 40 λεπτά περίπου. 
 
Αφού κρυώσει καλά η «Βασιλόπιτα» , την ξεφορμάρουμε και προσθέτουμε από την κάτω μεριά το φλουρί, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανοίγοντας μια σχισμή. 
 
Οι τρόποι που μπορούμε να τη διακοσμήσουμε είναι πάρα πολλοί. Με ζάχαρη άχνη είναι ο πιο κλασσικός.