Στην εντατική εξακολουθούν να νοσηλεύονται τα δύο πρώτα κρούσματα της εποχικής γρίπης για φέτος, τα οποία χαρακτηρίζονται «σοβαρά» από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι δύο ασθενείς, μια 73χρονη και ένας 46χρονος, που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, εμφάνισαν επιπλοκές μετά την προσβολή τους από την γρίπη και γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία τους σε ΜΕΘ.
Η εποχική γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο, όπως εξηγούν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ.
«Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση», αναφέρει το Κέντρο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές.
«Ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες», καταλήγει το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο, κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης.
Παράλληλα, επισημαίνεται η σημασία της τήρησης μέτρων υγιεινής, ιδίως πλύσιμο χεριών και αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους, ως τα βασικά μέτρα της προστασίας από την εποχική γρίπη.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook