Αμετακίνητοι στις θέσεις τους φαίνεται να παραμένουν τόσο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, όσο και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος έκανε σήμερα λόγο για συνολικά 8.000 – 9.000 προς απόλυση εργαζόμενους.
«Ενώ υποτίθεται βρισκόμαστε ακόμη σε διάλογο ήδη κανονίζουν τις διαθεσιμότητες. Αυτό και μόνο είναι η απόδειξη ότι ο διάλογος είναι τελείως προσχηματικός», υποστηρίζει στο newpost ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ) Θεσσαλονίκης – Βορείου, Σάββας Παρασκευόπουλος.
Η συμμετοχή στον διάλογο, από την πλευρά των γιατρών, δεν έχει κανένα νόημα, καθώς όπως λένε «μετέχουμε απλώς για να μη δείχνουμε αδιάλλακτοι. Γιατί στην ουσία των πραγμάτων, οποιαδήποτε πρόταση βελτίωσης ή αλλαγής κάναμε, δεν βρήκε ανταπόκριση από την πλευρά του υπουργείου».
Στο σκηνικό αδιεξόδου, που μοιάζει ανυπέρβλητο, οι γιατροί ετοιμάζονται για την επόμενη πανελλαδική συνεδρίασή τους, την ερχόμενη Κυριακή, κατά την οποία θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.
«Η απεργία είναι δεδομένη. Θα συνεχίσουμε και μετά τις 10 του μήνα, που έχουμε ήδη εξαγγείλει, γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ταυτόχρονα μελετάμε όλα τα νομικά μέσα, για να δούμε πώς μπορούμε να κινηθούμε δικαστικά», διαμηνύει μέσω του newpost o κ. Παρασκευόπουλος.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις για την ένταξη των εργαζόμενων του ΕΟΠΥΥ σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα ληφθούν μέσα στις επόμενες 7-8 ημέρες, πριν από την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook