Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγορεύει τον Καθηγητή Διομήδη Λογοθέτη, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 16:00, στο αμφιθέατρο 7Α Μεταπτυχιακών Σπουδών, στο ισόγειο του κτηρίου του Τμήματος Ιατρικής, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο.

Η αναγόρευση του τιμωμένου θα γίνει από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο Δρ. Λογοθέτης έλαβε την διδακτορική και μεταδιδακτορική του εκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Το 1993, ξεκίνησε το δικό του ερευνητικό εργαστήριο στο MSSM (Mount Sinai School of Medicine) στη Νέα Υόρκη , όπου διετέλεσε Καθηγητής Φυσιολογίας και Βιοφυσικής .

Το ερευνητικό του έργο έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 100 δημοσιεύσεις με πάνω από 7.500 αναφορές στη βιοϊατρική βιβλιογραφία και χρηματοδοτείται αδιάκοπα από το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) τα τελευταία 22 χρόνια. Το 2002, ανέλαβε τη θέση του κοσμήτορα μεταπτυχιακών της Σχολής Βιολογικών Επιστημών και το 2003, τη θέση του Διευθυντή του προγράμματος MD/PhD στο MSSM.

Το 2008, μεταφέρθηκε στο VCU (Virginia Commonwealth University), όπου ασκεί τα καθήκοντα του από τη θέση του Πρόεδρου του Τμήματος Φυσιολογίας και Βιοφυσικής έως σήμερα. Υπό την ιδιότητά του ως Καθηγητή και Προέδρου του τμήματος αυτού, έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό ερευνητικό τμήμα αποτελούμενο από 19 μέλη ΔΕΠ με εξαιρετικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Μέσα από τις διάφορες θέσεις του, έχει συνεργαστεί με εκατοντάδες φοιτητές, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και μέλη ΔΕΠ. Στο δικό του εργαστήριο, έχει εκπαιδεύσει 20 υποψήφιους διδάκτορες και 30 μεταδιδακτορικούς ερευνητές.