Συντριβάνια μετατράπηκαν σε κρυστάλλους στην Τζόρτζια, πάπιες περπάτησαν επάνω σε παγωμένες λίμνες στο νότιο Αρκάνσας, παγοθραυστικό εμφανίστηκε στη λίμνη Μίσιγκαν, πόρτες σχολικών λεωφορείων δεν μπόρεσαν να κλείσουν στη νότια Καρολίνα και οι σωλήνες ύδρευσης πάγωσαν σε όλες τις νότιες πολιτείες που δεν έχουν συνηθίσει σε θερμοκρασίες επιπέδου Μινεσότα.

Αυτή θα μπορούσε να είναι μια σύντομη αλλά ενδεικτική κατάσταση που επικρατεί σε όλη την Αμερική μετά την πιο παγωμένη νύχτα που βίωσαν οι ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια και από την οποία επηρεάστηκαν περίπου 190 εκατομμύρια πολίτες.

Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν στο Δέλτα του ποταμού Μισισιπί ενώ τα θερμόμετρα έδειξαν -40 βαθμούς σε περιοχές της Βόρειας Καρολίνας και της Τζόρτζια.

\"\"

Αυτοί που επλήγησαν περισσότεροι είναι οι κάτοικοι των νότιων πολιτειών που δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους παγωμένες εισβολές. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο Τενεσί κάποια στιγμή το πρωί της Τρίτης η ενεργειακή ζήτηση για θέρμανση έφτασε στα επίπεδα των 32.000 μεγαβάτ την ώρα που στο Τέξας «έσπαγε» το ρεκόρ για κατανάλωση ρεύματος. Στη νότια Καρολίνα, από την άλλη, μια εταιρία παροχής ρεύματος επέλεξε να προχωρήσει σε εκ περιτροπής διακοπές της ηλεκτροδότησης προκειμένου να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση. Δύσκολες ώρες πέρασαν περισσότεροι από 27.000 πολίτες στην Αλαμπάμα οι οποίοι υποχρεώθηκαν να περάσουν τη νύχτα χωρίς ρεύμα.

\"\"

Την ίδια ώρα λόγω της αυξημένης ζήτησης η τιμή του φυσικού αερίου εκτοξεύθηκε σε επίπεδα 10 και 12 φορές μεγαλύτερα από τα κανονικά με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιοχές το πετρέλαιο να είναι φτηνότερο, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει τις προηγούμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό οι νεκροί από την κακοκαιρία ξεπερνάνε τους 20, επτά εκ των οποίων σε Ιλινόις και Μίσιγκαν.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές του Νότου η θερμοκρασία αναμένεται να επιστρέψει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα στο τέλος της εβδομάδας.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

\"\"video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

\"\"video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

\"\"video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook