Την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας απέναντι στην ανήκουστη κίνηση να ζητήσει ο ΟΠΑΔ και μάλιστα εντόκως από την οικογένεια του ειδικού φρούρου Στάθη Λαζαρίδη, τα χρήματα που απαιτήθηκαν για τη μεταφορά του πατέρα στο κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ στο οποίο μεταφέρθηκε ο τραυματισμένος γιος του, ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης.

Μήπως δεν είναι ήδη υψηλό το τίμημα που έχει πληρώσει αυτή η οικογένεια απέναντι στη χώρα, διερωτώνται οι συνάδελφοι του Στάθη Λαζαρίδη και ζητούν άμεση διευθέτηση του ζητήματος που προέκυψε με την απαίτηση του ΟΠΑΔ.

Ακολουθεί η επιστολή της ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης:

"κ. Υπουργέ η ένωση μας έγινε δέκτης πολλών και έντονων παραπόνων από συναδέλφους και πολίτες όσον αφορά την απόφαση του Ο.Π.Α.Δ ,( γεννάται η απορία γιατί τα δώσανε την συγκεκριμένη εποχή;) να ζητήσει και έντοκα μάλιστα τα χρήματα πού δαπάνησε για την μεταφορά του πατέρα του βαριά τραυματισμένου συναδέλφου μας(νοσηλεύεται από το 2007 στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο Αθηνών) Ειδικό Φρουρό ΣΤΑΘΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ. Μια κίνηση που εκθέτει με τον χειρότερο τρόπο τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Υγείας αλλά και την ίδια την πολιτεία με το μήνυμα που στέλνει σε όλο το αστυνομικό σώμα.

Αντί να είναι δίπλα μας στο δύσκολο μας έργο είναι απέναντι; Δυστυχώς αυτό το μήνυμα στέλνει η πολιτεία και μάλιστα με εισαγγελέα.

Ζητάμε από εσάς ως την πολιτική ηγεσία και μέλος της κυβέρνησης πού είσαστε την άμεση πρωτοβουλία και παρέμβαση σας ώστε να υπάρξει λύση και να μην χρειαστεί να καταβάλλει ούτε ένα ευρώ η οικογένεια του.

Αρκετά δεν έχει υποφέρει και προσφέρει σε αυτήν την χώρα;"