Στη Κρήτη βρίσκονται οι τρείς από τους δέκα ελκυστικότερους προορισμούς της χώρας μας, για το 2013, σύμφωνα με τους χρήστες του έγκυρου τουριστικού site TripAdvisor (Travelers’ Choice 2013, 10 Top Destinations in Greece: http://www.tripadvisor.ca/TravelersChoice-Destinations-cTop-g189398).

Τα Χανιά, το Ρέθυμνο και η Χερσόνησος έχουν επιλεγεί μεταξύ των τop προορισμών.

The Travelers' Choice Destinations awards τιμούν κορυφαίους προορισμούς, παραλίες, ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο με βάση εκατομμύρια πολύτιμα σχόλια και απόψεις από τους ταξιδιώτες του TripAdvisor. Οι νικητές των βραβείων προσδιορίζονται με βάση τη δημοτικότητα των προορισμών, λαμβάνοντας υπόψη τις βαθμολογίες και τα αγαπημένα μέρη των ταξιδιωτών του TripAdvisor.

Με περισσότερους από 260 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες και 125 εκατ. κριτικές και απόψεις, που καλύπτουν περισσότερο από 3,1 εκατ. εγκαταστάσεις, εστιατόρια και αξιοθέατα, το TripAdvisor αποτελεί δικαιωματικά το μεγαλύτερο site ταξιδιωτικών κριτικών.

Η Χερσόνησος βραβεύτηκε με το Travellers Choice 2013 στην κατηγορία 10 καλύτεροι προορισμοί και η Σταλίδα με το Travellers Choice 2013 στην κατηγορία παραλίες σε ότι αφορά την Ελλάδα.

Στα Χανιά επίσης το βραβείο των χρηστών έλαβαν οι παραλίες στο Μπάλο και το Ελαφονήσι.

Περήφανος ο Δήμος Χερσονήσου

Οι χρήστες του TripAdvisor επέλεξαν την περιοχή της Χερσονήσου και την προτείνουν μετά από την επίσκεψή τους μέσω της σελίδας “Best Destinations for Greece” για τις υπέροχες παραλίες, τις δυνατότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια, για τις ιστορικές, παραδοσιακές και πολιτιστικές της αναφορές, για τις εναλλαγές του τοπίου και των εμπειριών.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης είπε: «Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Χερσονήσου έχει επενδύσει σημαντικά στην τουριστική προβολή όλης της περιοχής, κυρίως με ενέργειες στρατηγικού Internet Marketing. Συνεχώς βλέπουμε τις προσπάθειες αυτές να στέφονται με επιτυχία και να καρποφορούν, με απώτερο στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την επέκταση της τουριστικής περιόδου προς όφελος της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας.

Οι δράσεις τις οποίες υλοποιεί ο Δήμος Χερσονήσου σχετίζονται με την ολοένα αυξανόμενη σημασία του διαδικτύου στο τουριστικό γίγνεσθαι, με την αμεσότητα που εξασφαλίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προβολή ενός προορισμού καθώς και με νέες συνεργασίες που παρέχουν διαρκή και σωστή παρουσία του Δήμου σε όλες τις εξειδικευμένες τουριστικές πλατφόρμες.»

Link Χερσόνησος: http://www.tripadvisor.co.uk/TravelersChoice-Destinations-cTop-g189398

Link Σταλίδα: http://www.tripadvisor.co.uk/TravelersChoice-Beaches-cTop-g189398