Βαριέστε εύκολα τα ρούχα σας; Ακόμη και μέσα στο ίδιο βράδυ.

Η Λονδρέζα σχεδιάστρια μόδας 'Ειμι Ρέινμποου Γουίντερς σας έχει τη λύση: ένα φόρεμα που αλλάζει χρώμα όποτε θέλετε.

Το hi-tec ρούχο αυτό περιέχει στο ύφασμά του οπτικές ίνες.

Το φόρεμα εκπέμπει γαλάζιο φως. Ωστόσο το χρώμα μπορεί να αλλάξει με το άγγιγμα των αισθητήρων που είναι ενσωματωμένοι στο μανίκι.

"Αν επιθυμείτε βιολετί, το φόρεμα θα γίνει βιολετί. Αν προτιμάτε το κόκκινο, θα έχετε κόκκινο. Κοιτάζετε το μανίκι και αποφασίζετε το χρώμα που θέλετε", εξηγεί η Γουίντερς.

Η σχεδιάστρια συνεργάζεται με ειδικούς στην τεχνολογία προκειμένου να προμηθεύεται τα απαραίτητα υλικά για τα ρούχα της. Ορισμένα αντιδρούν στον ήχο, στον ήλιο, στο νερό.

Το φόρεμα παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση υψηλής τεχνολογίας CES του Λας Βέγκας.

Ένα άλλο φόρεμα που εκτίθεται στην CES έχει για παράδειγμα ενσωματωμένους αισθητήρες κίνησης και το χρώμα του αλλάζει όταν η γυναίκα που το φοράει αναπηδά.

"Αν κάποιος φοράει τα γυαλιά της Google, μπορεί επίσης να φορέσει ένα παντελόνι με οπτική ίνα", σχολιάζει η Γουίντερς.

Οι δημιουργίες της είναι εξατομικευμένες και έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε βιντεοκλίπ και σε διαφημίσεις. Η σχεδιάστρια δεν ασχολείται με το έτοιμο ένδυμα.

"Είναι κομμάτια για έκθεση. Ωστόσο αν κάποιος έχει μερικές χιλιάδες δολάρια, μπορεί να τα αποκτήσει", τονίζει.

Η κατασκευή φορεμάτων από οπτικές ίνες κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια. Ωστόσο η τιμή μπορεί να αυξηθεί ανάλογα και με το σχέδιο, σύμφωνα με την Γουίντερς, τις οποίες οι δημιουργίες προβάλλονται στην ιστοσελίδα rainbowwinters.com.

news.gr