Έναν ασφυκτικό κλοιό πίεσης γύρω από το δίκτυο υποστήριξης του Χριστόδουλου Ξηρού προσπαθούν να δημιουργήσουν οι αρχές ασφαλειας με συνεχείς εφόδους σε σπίτια ατόμων που σχετίζονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και την οικογένεια Ξηρού.

Σκοπός τους είναι να πέσουν πάνω σε κάποιον που γνωρίζει κάτι για την εξαφάνιση του «Μανώλη» της 17Ν έτσι ώστε να αντλήσουν πληροφορίες και παράλληλα να κάνουν την ομάδα υποστήριξης του Ξηρού να χάσει την ψυχραιμία της και να κάνει το λάθος.

Tην Τρίτη ερεύνησαν 12 σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συνέλαβαν δύο άτομα ενώ το ίδιο σκηνικό αναμένεται να παιχτεί και σήμερα καθώς οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας ιδιότυπος ψυχολογικός πόλεμος στην άλλη πλευρά. «Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου σε τρία επίπεδα. Από τη μια να βρούμε το συντομότερο δυνατό, τον Χριστόδουλο Ξηρό και την ομάδα που τον καλύπτει. Από την άλλη, να μαντέψουμε ποιος θα είναι ο πιθανός στόχος σε ένα ενδεχομενο τρομοκρατικό χτύπημα ενώ παράλληλα πρέπει να αυξήσουμε τα μέτρα φρούρησης περίπου 240 «κόκκινων» στόχων που δείχνουν οι αναλυτές» λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει:  «Είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας της τελευταίας δεκαετίας. Περίπου 1500 αστυνομικοί εχουν ως πρώτη δραστηριότητα τη φύλαξη στόχων για την αποτροπή ενός χτυπήματος ενώ έχουν αυξηθεί οι περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ, γύρω από ευαίσθητούς στόχους».


Πρόχειρη επιλογή στόχου

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι σε γενικές γραμμές την επιλογή, την προετοιμασια και την εκτέλεση του χτυπήματος θα την έχει η ομάδα που φρόντισε να εξαφανίσει τον Χριστόδουλο Ξηρό και όχι ο Μανώλης της 17Ν. Μάλιστα, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αυτό, να γίνει σε μικρό χρονικό διάστημα έτσι ώστε να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι πρόκειται για αναγέννηση του αντάρτικού πόλης υπο την υψηλή εποπτεία του Ξηρού. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως η επιλογή και η προεταοιμασια της επίθεσης να γίνει βιαστικά και επιπόλαια και αυτό είναι που τους κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνους.

protothema.gr