Μεγάλο σκάνδαλο ύψους 4 εκατ. ευρώ, που αφορά κατάχρηση κοινοτικών επιδοτήσεων, εντόπισε η τοπική Διεύθυνση του ΣΔΟΕ. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί της Ηπείρου πήραν κοινοτική επιδότηση 2.758.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 1.187.000 ευρώ στην άλλη, προκειμένου να κατασκευαστούν ψυκτικοί θάλαμοι όπως και άλλα έργα για την αποθήκευση προϊόντων. Ωστόσο φαίνεται ένα μεγάλο τμήμα αυτών των χρημάτων να κατέληξαν στις... τσέπες των υπευθύνων.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι υπεύθυνοι των δύο αγροτικών συνεταιρισμών, από την ίδια πόλη της Ηπείρου, ανέθεσαν την κατασκευή των ψυκτικών θαλάμων σε δύο τεχνικές εταιρείες της ίδιας περιοχής.

Όμως, σύμφωνα με τα Νέα, φαίνεται να υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τους για αλλοίωση παραστατικών κι υπερκοστολογήσεις των κατασκευών προκειμένου να καρπωθούν οι ιδιώτες τα ποσά της κοινοτικής επιδότησης. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μια ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση που ερευνάται σε όλη την έκτασή της. Ήδη έχουν κληθεί για ανωμοτί καταθέσεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Παράλληλα, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ εντόπισαν γιατρό στη Μύκονο που παρουσίασε αδήλωτα ποσά σε τράπεζες ύψους 900.000 ευρώ μέσα σε μία τριετία, τη στιγμή που δήλωνε πολύ μικρότερα εισοδήματα.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ θεωρούν την περίπτωση του ΣΔΟΕ ενδεικτική για επαγγελματίες που εργάζονται σε δημοφιλείς, τουριστικούς προορισμούς και «θησαυρίζουν ενώ δηλώνουν στην Εφορία πενιχρά εισοδήματα».

newpost.gr