Eλέγχους σε βάθος χρόνου για τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων του Δημοσίου ξεκινά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι όσοι μονιμοποιήθηκαν είχαν πράγματι τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πληρούσαν τις προϋποθέσεις για τον χρόνο προϋπηρεσίας που προέβλεπε το προεδρικο διάταγμα 64/2004 -γνωστότερο και ως διάταγμα Παυλόπουλου.

Οι έλεγχοι ωστόσο δεν θα περιοριστούν σε όσους είχαν κάνει χρήση του εν λόγω Π.Δ., αλλά θα επεκταθούν στο σύνολο του δημόσιου τομέα και θα πάνε αρκετά χρόνια πίσω, επί υπουργίας Βάσως Παπανδρέου, Κώστα Σκανδαλίδη και Δημήτρη Ρέππα. Στόχος να ελεγχθούν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός τους ξεπερνά τις 50.000.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι συμβάσεις μετατράπηκαν παρανόμως, τότε οι υπάλληλοι θα απολύονται αυτομάτως, ενώ θα αναζητηθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες και στα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων που δεν έλεγξαν τη νομιμότητα των συμβάσεων και παρείχαν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας οι οποίες ήταν ψευδείς.

Τον έλεγχο θα αναλάβει το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης το οποίο ήδη έχει διαπιστώσει αρκετές περιπτώσεις παράνομων μονιμοποιήσεων με το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου.

Αναφερόμενος στη αναθεώρηση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ για τις μετατροπές των συμβάσεων, ο υπουργός Δοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε από το βημα της Βουλής πρόθυμος να βελτιώσει τη διάταξη ενσωματώνοντας παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης, ωστόσο αξίωσε να αποδεχθεί και η αντιπολίτευση την βασική αρχή, ότι μονιμοποιήσεις που έγιναν χωρίς προϋποθέσεις, δεν είναι πλέον ανεκτές από το Δημόσιο.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook