Τέσσερα άτομα παραπέμπονται σε δίκη, κατηγορούμενα για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη, ανήμερα του Πάσχα του 2011, απο υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Τις προηγούμενες ημέρες και σχεδόν τρία χρόνια μετά τον θάνατο της 16χρονης που συντάραξε το πανελλήνιο, εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, σύμφωνα με το οποίο ως κατηγορούμενοι για τον θάνατο της μαθήτριας θα καθίσουν στο εδώλιο οι :

- Δύο φίλοι της - 20 και 26 ετών σήμερα - οι οποίοι κατηγορούνται πως "πότισαν με αλκοόλ" την κοπέλα προκειμένου να την βιάσουν. Οι κατηγορίες είναι θανατηφόρα έκθεση και βιασμός απο κοινού και κατα συναυτουργία. Μάλιστα ο πρώτος που τότε ήταν 17 ετών, θα δικαστεί απο Δικαστήριο ανηλίκων.

- Δύο ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου οι οποίοι κατηγορούνται πως - στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών - δεν αντιμετώπισαν επαρκώς και με τον ενδεδειγμένο ιατρικό τρόπο το περιστατικό οξείας μέθης της άτυχης Στέλλας Ακουμιανάκη. Η κατηγορία είναι ανθρωποκτονία απο αμέλεια.

Παράλληλα με το βούλευμα, απαλλάσσεται η παθολόγος του Νοσοκομείου που είχε εφημερία ενώ απαλλάσσονται απο την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και οι γονείς του 20χρονου που τότε ήταν ανήλικος.

Την ικανοποίησή του δήλωσε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, ενώ τώρα πλέον αναμένεται ο ορισμός της ημερομηνίας της δίκης και απονομής της Δικαιοσύνης.