Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/2 συνέλευση των υποψηφίων της Ανθρώπινης Πόλης στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, με κύριο θέμα την κρίσιμη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, \”η συνέλευση επιβεβαίωσε τις αποφάσεις των προηγούμενων Γ.Σ. της κίνησης, σύμφωνα με τις οποίες:

Αναγνωρίζουμε ότι η συγκυρία που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον τόσο της αυτοδιοίκησης και της Ηρακλειώτικης κοινωνίας όσο και για τον ελληνικό λαό και τη χώρα.
Η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική, με Καλλικράτη και Μνημόνια βαθαίνει μέρα με την μέρα την εντεινόμενη κοινωνική, πολιτική και ανθρωπιστική κρίση στην χώρα μας.

Σήμερα μια απλή καλή καταγραφή στις εκλογές δεν σημαίνει τίποτα, καθήκον μας είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδηγεί στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

«… είναι επιτακτική η αναγκαιότητα συγκλίσεων και συνεργασιών για τη συμπόρευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, που θα έδιναν σήμερα ένα άλλο ισχυρό προβάδισμα στο πολιτικό σκηνικό. Για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου δεν πρέπει να περιορισθούμε μόνο στην «Ανθρώπινη Πόλη».

Για μας μια σύγχρονη αυτοδιοικητική συμπαράταξη, πέρα από τις δυνάμεις που τη στήριξαν μέχρι σήμερα δεν περιορίζεται μόνο στις δυνάμεις της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας, παρά το ξεχωριστό, ειδικό ιστορικό και αναντικατάστατο βάρος αυτών των δυνάμεων.

Σήμερα επιδιώκουμε και ενθαρρύνουμε ενδεχόμενες συνεργασίες με στελέχη και συλλογικότητες, οι οποίες απεγκλωβίζονται από τις λογικές της σοσιαλδημοκρατίας και της διαχείρισης του συστήματος και ακολουθούν μια αγωνιστική πορεία και με τις οποίες έχουν αναπτυχθεί και δοκιμασθεί σχέσεις εμπιστοσύνης με κοινές θέσεις, κοινές πρωτοβουλίες και κυρίως κοινούς αγώνες. Η δημιουργία μιας νέας παράταξης με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι επιτακτική και αναγκαία».

Επίσης αναγνώρισε ως εξαιρετικά θετική εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ηλία Λυγερού την οποία στηρίζει.

Τέλος καλεί τα μέλη και τους φίλους στην ιδρυτική συνέλευση της νέας παράταξης την ερχόμενη Παρασκευή 7 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» στις 7:00 το βράδυ.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook