Υλικά

• 500 γρ. σουπιές καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες σε μακρόστενα κομμάτια
• 80 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 70 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 80 ml. ρακί
• 100 γρ. σπαράγγια, κομμένα στη μέση
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
(για την πομάδα ρόκας)
• 100 γρ. φύλλα ρόκας
• 80 γρ. φύλλα βασιλικού
• 5 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κ. σούπας σκόρδο, πολτοποιημένο
• 1 κ. σούπας καρύδια ψίχα
• 2 κ. σούπας κεφαλογραβιέρα, τρίμμα

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε στο γουδί όλα τα υλικά για την πομάδα της ρόκας και την αφήνουμε κατά μέρος. Στη συνέχεια, σε πλατύ τηγάνι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τις σουπιές και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά ακόμα. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με τη ρακί. Παράλληλα, ζεματίζουμε τα σπαράγγια και αφού τα στραγγίσουμε τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι με τις σουπιές. Σερβίρουμε αμέσως, βάζοντας πρώτα στο πιάτο τις σουπιές και από πάνω περιχύνουμε με την πομάδα της ρόκας.