Η θύελλα δεν άργησε να ξεσπάσει... Το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα κυκλοφόρησε χθες και «φωτιά» δεν πήραν μόνο τα social media αλλά και η Βουλή με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχονται σε ρήξη με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του στελέχους της 17Ν από στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μ. Βορίδης: «Το σήμα κατατεθέν του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προλόγιση τρομοκρατών» - Π. Λαφαζάνης: «Διακατέχεστε από ακροδεξιό παραλήρημα»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΒΔ Μάκης Βορίδης απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί «κυβέρνησης των ΜΑΤ» είπε «αυτό που ξέρω είναι ότι το σήμα κατατεθέν του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προλόγιση τρομοκρατών. Έχετε να δώσετε εξηγήσεις γιατί το στέλεχός σας, ο κ. Νίκος Γιαννόπουλος προλογίζει βιβλίο τρομοκρατών. Τι έχει… φιλολογικές ανησυχίες; Μήπως έχει άλλες ανησυχίες;» και «ο θεσμικός σας ρόλος είναι αυτός της αξιωματικής αντιπολιτευσης…δεν σας αρέσει η αστυνομία γιατί είστε φίλοι με τους τρομοκράτες και προλογίζετε τα βιβλία τους». Συνέχισε επικαλούμενος το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περι αφόπλισης των αστυνομικών στις πορείες σημειώνοντας «Δηλαδη λετε ότι στην Μαρφιν αυτά που έγιναν ήταν για καλό πράγμα… δηλαδή έπρεπε να είχαν γαρύφαλλα».

Απο την άλλη πλευρά ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε την τοποθέτηση του κ. Βορίδη ως «ακροδεξιό παραλήρημα που παραπέμπει σε εμφυλιοπολεμικες καταστάσεις κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευσης για τρομοκράτες». Υποστήριξε ότι διεξάγεται ένας «χημικός πόλεμος εναντίον του λαού» και πως «τα ΜΑΤ είναι ο εκτελεστικός βραχίονας της κυβερνητικής πολιτικής».

Ανταπάντησε ο κ. Βορίδης λέγοντας «περίμενα να πάρετε αποστάσεις από τον κ. Γιαννόπουλο» με τον κ. Λαφαζάνη να σχολιάζει «είστε σε κατήφορο» και τον πρώτο να συνεχίζει: «Ο κατήφορος κ. Λαφαζανη είναι δικό σας. Το να παρέχετε νομιμοποίηση σε ένα καταδικασμένο τρομοκράτη είναι κατρακύλα δική σας αλλά βλέπω ότι είναι ενσυνείδητη επιλογή».

Τατσόπουλος: ΝΤΡΟΠΗ

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η ανάρτηση του Πέτρου Τατσοπουλου στο facebook. «Ενας δολοφόνος, που πυροβολούσε τα ανύποπτα θύματά του πισώπλατα, κυκλοφορεί την "αυτοβιογραφία" του με φωτογραφία στο εξώφυλλο... αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ντροπή για τις εκδόσεις Λιβάνη. ΝΤΡΟΠΗ. Αυτή δεν είναι καπηλεία. Είναι ΑΝΑΓΟΥΛΑ».

Μπακογιάννης για το βιβλίο του Κουφοντίνα: «Ματωμένο βιβλίο, ματωμένα λεφτά»

Με ένα ιδιαίτερα σκληρό σχόλιο υποδέχθηκε την κυκλοφορία του βιβλίου του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο γιος του δολοφονημένου Παύλου Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης.Ο Κώστας Μπακογιάννης κατηγόρησε τις εκδόσεις Λιβάνη, που εξέδωσαν το βιβλίο του Κουφοντίνα για «ματωμένα λεφτά» που θα βγουν από τις πωλήσεις των αντιτύπων. «Προς τον Οίκο Λιβάνη: Ματωμένο βιβλίο, ματωμένα χρήματα. Να τα χαίρεστε» έγραψε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.

Αποστάσεις από τον οίκο Λιβάνη

«Ο Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη έχει αποδείξει την πίστη του στον πλουραλισμό των ιδεολογικών, πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών ρευμάτων. Οι εκδόσεις μας κατά τη διάρκεια της πενηντάχρονης περίπου διαδρομής τους έχουν δείξει ότι δεν έχουν εμμονές σε μονομερείς αφηγήσεις για κρίσιμα θέματα της ιστορικής εξέλιξης στην Ελλάδα και δεν διακατέχονται από προκαταλήψεις. Πιστεύουμε ότι πρέπει να φωτιστούν όλες οι πτυχές της ελληνικής ιστορίας σε κρίσιμες και αμφισβητούμενες ιστορικές περιόδους. Με πίστη σε αυτή την αρχή της διερεύνησης κρίσιμων φάσεων της ιστορικής και πολιτικής εξέλιξης και με μοναδικό κριτήριο να χυθεί άπλετο φως, προχωρήσαμε στην έκδοση του βιβλίου αυτού. Είναι αυτονόητο ότι ο Εκδοτικός Οίκος, βασιζόμενος στις παραπάνω αρχές, έχει εκδώσει και άλλα βιβλία σχετικά με την ύπαρξη και τη δράση της 17Ν, που αποδεικνύουν κάθε φορά ότι η έκδοση ενός βιβλίου δεν σημαίνει ότι ο Εκδοτικός Οίκος συμμερίζεται ή ταυτίζεται με τις απόψεις των συγγραφέων. Οι απόψεις που αναλύονται από το συγγραφέα στο βιβλίο αυτό είναι αντίστοιχες με τα κείμενα των προκηρύξεων της 17Ν, όπως αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί από τα ΜΜΕ (εφημερίδες - ραδιόφωνα - τηλεόραση - internet) και επίσης έχουν αναδειχθεί μέσα από τη διαδικασία της πολύκροτης δίκης και έχουν καταχωριστεί στα πρακτικά της δίκης.»

Ν.Δ. προς ΣΥΡΙΖΑ: Να διώξετε αυτόν που προλογίζει το βιβλίο Κουφοντίνα

«Είναι ντροπή για την δημοκρατία το γεγονός ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προλογίζει το βιβλίο του τρομοκράτη, κατά συρροή δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα “ξεπλένοντας” τον ίδιο και τις πράξεις του» επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Αννα Ασημακοπούλου και καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απομακρύνει από το κόμμα το εν λόγω στέλεχος. Η σφοδρή επίθεση της εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου, με αφορμή το γεγονός ότι το στέλεχος του κόμματος Νίκος Γιαννόπουλος προλογίζει το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα συνεχίζει: «Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως υποψήφιος πρόεδρος της Ε.Ε. και κατέχει τον θεσμικό ρόλο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, συνεργασία του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης με συμπαθούντες την τρομοκρατία, δεν νοείται.

Γιατί -εκτός των άλλων- διασύρεται η χώρα μας διεθνώς».

Η κ. Ασημακοπούλου καταλήγει «μεσα περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει και να απομακρύνει τον κ. Γιαννόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματός του που αποδεδειγμένα έχουν τοποθετηθεί υπέρ των δολοφόνων της 17Ν».

H απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Γιαννόπουλο: Δεν είναι μέλος μας

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε λακωνική ανακοίνωσή του αναφέρει: «Πληροφορούμε την κ. Άννα -Μισέλ Ασημακοπούλου πως ο κ. Ν. Γιαννόπουλος ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ . Κατά τ' άλλα, καλή Σαρακοστή».

Από το πλήθος των σχολίων στο Twitter ενδεικτικά είναι τα εξής:

«Μάλιστα. Έβγαλε βιβλίο ο αρχιδολοφόνος...»

«Τα έσοδα από το βιβλίο ο Κουφοντίνας θα τα διαθέσει στον αγώνα ή θα τα τσεπώσει καταγγέλλοντας τον καπιταλισμό;»

«Πως να πάρει μπρος η ανάπτυξη στη χώρα όταν ο Κουφοντίνας ακόμα δεν έχει δεχτεί πρόταση για δικαιώματα ταινίας;»

«Απίστευτο, δεν ήξερα ότι οι τρομοκράτες επιτρέπεται να γράφουν κ να εκδίδονται».

«Αμετανόητος και προκλητικός ο Κουφοντίνας»

«Σκορπιός ο Κουφοντίνας.. Γεννήθηκε 17 Νοέμβρη..»

«Εδώ έκανε ο Θεοδωράκης κόμμα, δε θα έγραφε ο Κουφοντίνας βιβλίο..»

«Τώρα που ήρθε το αεροπλανοφόρο στον Περαία (ώπα), βγάζει ο Κουφοντίνας βιβλίο;»

protothema.gr